Samsung Şimdi de Galaxy S10'ların Aşırı Şarj Tüketimi ile Uğraşıyor

29
9
5
4
3
Galaxy S10 kullanıcılarının raporuna göre Exynos 9820'li Galaxy S10 modelleri, VoIP görüşmelerinden sonra bağlantıyı uyku moduna geçirmiyor ve şarjın aşırı hızlı bitmesine neden oluyor.

Samsung Galaxy akıllı telefonların batarya ömürleri, rakiplerine kıyasla genellikle daha uzun olmuştur. Bununla birlikte bataryalar konusunda en fazla eleştirilen şirketlerden biri de yine Samsung olmayı başardı. Galaxy Note7 ile gerçek bir batarya faciası yaşayan şirket, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy S9’ların bir yazılım güncellemesinin ardından hızla şarj tüketmeleri durumuyla karşı karşıya kalmıştı.

Galaxy S10 kullanıcıları tarafından bildirilen soruna göre Samsung, yeni bir kriz ile karşı karşıya olabilir. Kullanıcıların bilgirdiği raporlara göre Exynos 9820 işlemcisine sahip olan Galaxy S10 modelleri Whatsapp, Google Duo, Messenger gibi uygulamalarda VoIP bağlantısı kullanarak görüşmeler yapıldığında, görüşme bittiğinde VoIP bağlantısı uykuya geçmiyor.

VoIP yani İnternet Protokolü üzerinden Ses bağlantısı, normal şartlarda görüşme sırasında aktif oluyor ancak görüşme sonlandığında derin uyku moduna geçiş yapıyor. Exynos 9820’li Galaxy S10 modellerinde derin uyku moduna geçmediğinden yüksek frekans bağlantı, bataryaya sömürmeye devam ediyor.

Şu an için kaç kullanıcının bu sorundan etkilendiği bilinmiyor ancak sorunun tüm Galaxy S10 modellerini kapsamadığı biliniyor. Muhtemelen Samsung, sorunlu modelleri inceleyecek ve cihaz sahiplerine ürün değişimi sağlayacaktır. Sorunun yazılım kaynaklı olması halinde ise bir güncellemenin kapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://wccftech.com/galaxy-s10-battery-problem/
29
9
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
29
9
5
4
3