Screen Time Uygulamasına iOS 13 ile Birlikte Gelen Tüm Yenilikler

12
8
3
2
0
Screen Time, telefon kullanımını azaltmaya yardımcı olmak isteyen iOS kullanıcıları ve çocuklarını denetlemek isteyen ebeveynler için oldukça yararlı bir araç. WWDC’de Apple, iOS 13'te Screen Time'a gelen yeni özellikleri tanıtmıştı. Gelin hep birlikte yeni özelliklerin geldiği Screen Time’a daha yakından bakalım.

Apple, Screen Time’a birkaç yeni özellik ekleyerek kullanıcılara kullanımlarını izlemeleri için biraz daha fazla veri noktası sağlamanın yanı sıra uygulamalar ve daha fazlası için yeni sınırlar getirdi. Screen Time’ın yeni özellikleri, iOS 13 ile beraber cihazlara gelecek. İşte iOS 13 ile Screen Time uygulamasına eklenecek olan özellikler

1. Limit ekleme:

Güncellenen Screen Time uygulamasıyla beraber kullanıcı, istediği bir uygulamaya limit koyabilecek. İstediğiniz bir uygulamaya kullanım limiti koyarak o limiti aştığınızda uygulamaya erişim sağlayamayacaksınız. Kullanıcılar ayrıca uygulamaların yanı sıra uygulama kategorisine de erişimi sınırlayabilir hâle gelecek.

Apple bunlara ek olarak ebeveynler için bir özellik getirerek çocuklarının belirli zamanlarda iletişim kurabilecekleri kişileri seçmelerine izin veriyor. Ebeveynler, telefonun kapalı kalacağı saati belirterek o saatler arasında telefon kullanımını da sınırlandırabilecekler.

2. Limit aşım uyarısı:

Kullanım verilerini görebilme, bazı kullanıcılar için Screen Time’ın en önemli özelliği çünkü Screen Time, kullanımdaki potansiyel eğilimleri görmeyi mümkün kılıyor ve kullanıcının kullanım alışkanlıklarını değiştirmesine yardımcı oluyor. Apple, iOS 13’te Screen Time’daki kullanım verilerini genişleterek 30 güne çıkardı. Bu yeni kullanım verileri, kullanıcının bir uygulama veya oyunda bir dakika daha uyup uymayacağını belirlemesine yardımcı olacak.

Kullanıcı, belirlenen limite 1 dakika kaldığında ve hâlâ bu uygulamayı veya oyunu kullanıyorlarsa, 'bir dakika daha' yazan bir pencere açılacak. Bu seçeneğin seçilmesi, kullanıcının uygulamayı veya oyunu 60 saniye boyunca kullanmaya devam etmesine, okumayı bitirmeleri için zaman vermesine veya Apple'ın belirttiği gibi limit bitmeden önce uygulamadan çıkmaya izin verecek.

3. Ebeveynlerin, çocuklarının kişi listesini kontrol edebilmesi:

Bir ebeveyn olarak çocuğunuz cihazı hakkında gerektiği kadar bilgiye sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu bilginin en önemli kısmı ise kesinlikle kişi listesi. İOS 13'teki Screen Time ile ebeveynler, çocuklarının cihazındaki kişi listesine ulaşabilecek ve kişi listesinde hangi adların/numaraların görüneceğini seçebilecekler.

Apple, Screen Time ile iyi bir başlangıç yaparken özelliğin hâlâ büyümek için fırsatı var. Apple'ın Screen Time'ı Mac'e getirmek de dâhil olmak üzere eklediği bu yeni özellikler, kapsamı hoş bir şekilde genişletiyor ve ebeveynlere çocuklarının cihazları üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor.

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/06/13/screen-time-ios-13-overview/
12
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
3
2
0