Y Kuşağı Ebeveynlerin Yarısı, Çocuklarının İnternet Kimliğini Önemsiyor

11
4
3
1
0
OnePoll şirketi tarafından 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen bir araştırma anne ve babaların, çocuklarının çevrimiçi varlıklarını doğum öncesinde düşünmeye başladıklarını ortaya koydu.

GoDaddy adına, OnePoll tarafından yapılan araştırmaya katılan ve Y kuşağında yer alan ebeveynlerin %48’i, çocuklarının erken yaşta çevrimiçi bir kimliğe sahip olması gerektiğini düşünürken bu oran X kuşağında %27'ye kadar geriliyor. Hatta Y kuşağındaki ebeveynlerin %20’si çocuklarının adını, o anda kullanılabilir olan alan adlarına göre değiştirmeyi düşünüyor.

GoDaddy MENA ve Türkiye Bölge Direktörü Selina Bieber, kendisinin de çocuğu için alan adı aldığını söylerken konuyla ilgili olarak da şöyle konuştu:

“İnternet artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve online kimliğimiz üzerinde kontrol sahibi olmamız çok önemli. Gerek gelecekteki dijital kimliğini korumak, gerek bir eğitim aracı olarak kullanmak adına her gün daha fazla insanın çocukları için internette bir yer ayırdığını görüyoruz. Ben de bir Y jenerasyonu ebeveyni olarak çocuğumuzun ismine karar verdiğimiz anda bir alan adı aldım; hatta ilham almak için kullanılabilir alan adlarını araştırdım. Bu trende baktığımızda, bir alan adı kaydetmenin bir puset almak kadar yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz.”

İnternetin günümüzde birçok iş için kilit öneme sahip olduğu düşünülürse, ilerleyen yıllarda bunun öneminin daha da artacağını düşünmek çok da yanlış olmaz. Dolayısıyla çocuğunuzun adıyla bir alan adı almak, onun adına yapılabilecek önemli yatırımlardan bir tanesi olabilir.

Ayrıca bir alan adı almış olmanız hemen bunun için bir web sitesi kuracağınız anlamına da gelmiyor. Alan adı aldıktan sonra kaybetmemek için yapmanız gereken tek şey, bu alan adını her yıl yenilemek.  

11
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
1
0