Son Dakika: Uygun Fiyatlı Sinema Aboneliği Sunan Sinemia Kapandı

54
15
6
5
3
Birkaç yıldır faaliyet gösteren sinema abonelik sistemi Sinemia, bugün itibariyle tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Yeni sinema kanunu nedeniyle bilet tedarik edemeyen Sinemia, yakın zamanda ABD faaliyetlerini de durdurmuştu.

Film yapımcıları ve sinema şirketleri arasında büyük tartışmalara sebep olan kampanyalı bilet satışı, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni kanunla birlikte tamamen kaldırıldı. Daha önce çeşitli e-ticaret sitelerinde uygun fiyatlı sinema bileti bulabilmek veya çeşitli restoranlardan ve hatta akaryakıt istasyonlarından sinema bileti alabilmek mümkünken artık bu olay tarihe karışmış oldu.

Sinema şirketlerinin toplu olarak bilet satışı yapması sonucu kullanıcılara uygun fiyatlı olarak sunulabilen bu biletler, Sinemia gibi abonelik sistemlerinin de ortaya çıkmasını sağlamıştı. Aylık belirli sayıda veya sınırsız sinema biletini uygun ücretlerle kullanıcılarına sunan Sinemia, yeni yasadan sonra bu faaliyetlerini sürdüremeyeceğini açıklayarak tüm faaliyetlerini sonlandırdı.

sinemia kapandı

Daha önce ABD'de de faaliyet gösteren Sinemia tarafından gelen açıklamaya göre ABD'li rakibi MoviePass'in aldığı yatırımlar ve maruz kalınan çeşitli davalar sonucu şirketin ABD faaliyetleri durdurulmuştu. Bunun ardından Türkiye pazarına odaklanmayı planlayan Sinemia, Türkiye'de de 7163 sayılı sinema kanunuyla bilet tedariği yapamaz hâle geldi.

Bir süre önce kullanıcıları bir hayli kızdıran ve aboneliğin üstüne tekrar para talep eden katkı payı gibi uygulamalarıyla sistemi ayakta tutmaya çalıştıklarını belirten Sinemia'nın, son kanunla birlikte hizmetlerini hiçbir şekilde sürdüremez hâle geldiği belirtildi.

1 Temmuz 2019 itibariyle yeni üyelik satışlarını durduran Sinemia, yıllık veya 6 aylık gibi uzun süreli abonelikler yapan kullanıcılarına ise maalesef somut bir çözüm sunmuyor. Yapılan açıklamada ödemenin yapıldığı bankaya ilgili hizmetin alınamadığı yönünde harcama itirazında bulunulmasını öneren Sinemia, toplu bilet alımlarında indirimin ve gerekli teknolojik altyapıların tekrar sağlanması durumunda tekrar hizmet vermeyi planladıklarını da açıkladı.

Sinemia'nın yayınladığı resmi duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.sinemia.com/tr
54
15
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
54
15
6
5
3