Son 1 Haftada İnternetten En Çok Satılan Ürünler ve Ortalama Fiyatları Açıklandı

20
11
7
2
1
Trendyol, Hepsiburada ve n11 gibi Türkiye'nin en popüler e-ticaret siteleri üzerinden 13-20 Haziran tarihleri arasında en çok ürün satılan kategoriler, ortalama fiyatlar açıklandı. NeSatilir.com'un yayınladığı araştırmanın detaylarını paylaşıyoruz.

Pandemi dönemi boyunca yaşanan internetten alışverişin yükselişi, her yıl düzenlenen kampanya dönemlerinde daha da perçinlendi. NeSatilir.com, Babalar Günü öncesindeki son hafta olan 13 - 20 Haziran tarihleri arasında en çok ürün satılan kategorileri ve ortalama fiyatlarını inceledi. 

Analiz sonuçlarına göre Trendyol, Hepsiburada ve n11'in en çok satış yaptığı ürün kategorileri ortaya çıktı. Babalar Günü'nün etkisini net bir şekilde görebildiğimiz listede Trendyol, ipi göğüsledi.

Trendyol’da en çok satılan ürün kategorileri ve ortalama fiyatlar:

trendyol

Hepsiburada’da en çok satılan ürün kategorileri ve ortalama fiyatlar:

hepsiburada

n11'de çok satılan ürün kategorileri ve ortalama fiyatlar:

n11

Bu sonuçlar bize ne söylüyor?

Trendyol'un kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Hepsiburada'nın giyim ürünlerinde, n11'in ise elektronik cihaz akseuarları, bisiklet ve otomobil ürünlerinde öne çıktığını söylemek mümkün. Elbette bu sınırlar keskim bir şekilde ayrılmıyor, ancak tüketicilerin belirli ürün kategorilerinde öncelikli olarak hangi siteyi seçtiklerini ya da sitelerin ağırlıklı olarak hangi kategorilerde kampanya ve tanıtım çalışmaları düzenlediklerini gösterlyor.

Örnek vermek gerekirse "influencer marketing" konusunda ciddi yatırımlar yapan Trendyol, doğal olarak kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde liste başında yer alıyor.

20
11
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
11
7
2
1