Son Nintendo Switch Güncellemesi, Oyunların Daha Hızlı Yüklenmesini Sağlıyor

13
2
1
1
1
Nintendo Switch için yayımlanan son güncellemede resmi yama notlarında yer almayan yeni bir destek modu keşfedildi.

Nintendo Switch için 8.0 güncellemesi birkaç hafta önce yayımlanmıştı. Bu güncelleme, yeni özellikler ve geliştirmeler içeriyordu. Bu geliştirmelere yeni bir yakınlaştırma özelliğinin ve aktarım verilerini kaydetme seçeneğinin yanında yeni bir destek modu da eklenmiş gibi görünüyor. Güncellemede yapılan yeniliklere göz atan kullanıcılar, resmi yama notlarında paylaşılmayan bir yeniliği daha keşfetti: destek modu.

Destek modu nasıl çalışıyor?

1 Ghz hız verisine sahip olan Nintendo Switch işlemcisi, bu destek modu ile bazı özel durumlarda kendi kendine 1,75 GHz'ye kadar hız aşırtma yapabiliyor. Buna bağlı olarak aşırı güç isteyen ve uzun yükleme ekranları olan oyunlar, yeni güncelleme ile daha hızlı yükleniyor. Destek modunun çalışma mantığı şu şekilde gerçekleşiyor: Oyunlar yükleme ekranlarına geldiğinde işlemci 1,75 GHz hızına ulaşıyor ve ardından oyun yüklendiğinde tekrar normal hızı olan 1 GHz'ye düşüyor.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi yüksek güç gereksinimi duyan bir oyun ele alındığında bütün bunların; kayıt doyalarının yüklenmesinin 10 saniye kadar düştüğü, hızlı yolculuğun 8 saniye kadar iyileştiği ve tapınaklara girmenin de 3 saniye kadar hızlandığı anlamına geldiği söylenebilir.

Sonuç olarak bu yeni özellik, oldukça dikkat çekiyor. İleride oyunlar, destek modundan daha fazla faydalanabilecekler gibi görünüyor. Bu da oyuncular için daha hızlı yükleme süreleri ve performans artışı anlamına geliyor.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/04/28/nintendo-switch-update-load-faster-run-better/
13
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
1
1