Sonic’in Animasyonunu Hazırlayan Stüdyo Kapandı

22
9
2
1
1
Daha önce Pi’nin Yaşamı filmini de hazırlayan Moving Picture Company’nin Kanada Vancouver’daki stüdyosunun kapandığı açıklandı. Animasyon stüdyosu Sonic’in animasyon filminin için yeniden tasarlanan Sonic figürü ile gündeme gelmişti.

Sonic’in animasyon filmi için tasarlanan ilk Sonic karakteri, ciddi bir tartışmaya neden olmuştu. Hayranlardan gelen tepkinin ardından Sonic, Moving Picture Company’nin Vancouver stüdyosu tarafından yeniden tasarlanmıştı. Ortaya çıkan yeni bir haber, Sonic’i yeniden tasarlayan Moving Picture Company’nin Vancouver stüdyosunun kapandığını belirtiyor.

Moving Picture Company(MPC), çarşamba günü Vancouver stüdyosundaki çalışanlarına bir e-mail göndererek, diğer ülkelerde şirket için daha cazip fırsatlar olduğunu, “dış pazar baskısından” dolayı Vancouver stüdyosunun kapandığını açıkladı. 

MPC Vancouver

Kanada’da Noel tatilinden önce şirketin aldığı bu karar sonrasında kaç kişinin işsiz kalacağı henüz belli değil. 2013’te, çalışan sayısının en üste çıktığı dönemde, MPC’nin Vancouver stüdyosunda 800’den fazla sanatçı çalışıyordu. 

MPC’nin Vancouver’deki stüdyosunun kapanması sadece MPC’nin Vancouver çalışanlarını etkilemeyecek gibi görünüyor. BC Dijital Medya Derneği yöneticisi Brenda Bailey, yaptığı açıklama ile MPC’nin Kanada’da toplumla çok ilgili olduğunu ve öğrencilerin sektörde eğitilmesine yardımcı olduğunu belirtti. 

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/12/12/animation-studio-responsible-for-sonic-movies-redesign-reportedly-closed
22
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
9
2
1
1