Sonic’in Yaratıcısından Sonic Filmi Hakkında Açıklama

49
12
5
3
1
İlk fragmanındaki tasarımla hayranların hayalindeki tasarımı ortaya koyamayan Sonic, yenilenen tasarımla hayranlarının gönlünü kazanmış gibi görünüyordu ancak çok önemli bir kişinin beklentilerini hâlâ karşılayabilmiş değil: Yuji Naka.

Süper hızlara çıkmasıyla bilinen mavi kirpi Sonic’in filmi, Sonic hayranlarından ciddi bir tepki görmüştü. Filmin ilk fragmanı çıktığı zaman Sonic’in tasarımını gören hayranlar, hayal kırıklıklarını yapımcılara ifade etmişti. Filmin yapımcıları, özellikle sosyal medyada bir çığ haline gelen bu tepkilerin sonucunda Sonic’in tasarımını değiştirme kararı aldı.

Sonic’in yeni tasarımı geçtiğimiz günlerde değiştirildi ve hayranlar bu değişiklikten oldukça mutlu görünüyordu. Birçok kişi yeni tasarımın öncekinden daha normal ve daha doğal göründüğünü belirtse de yeni tasarım, Sonic’in yaratıcısı Yuji Naka’ya göre sınıfta kaldı.

“Yazık”

Sonic

Sonic, 1991 yılında Sega’nın Alex Kidd’in yerine geçecek bir maskot arayışı sonucunda ortaya çıkmıştı. Yuji Naka’nın tasarladığı bu karakter, bu tarihten bu yana birçok oyun ve çizgi filme de konu oldu. Şimdi beyaz perdeye çıkmaya hazırlanan Sonic, orijinal tasarımcısını hayal kırıklığına uğratmış gibi görünüyor. Naka, Sonic’in tasarımı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sonic’in filmde kullanılacak yeni tasarımı ortaya çıktı. Görünüşe göre eski tasarım hiç yokmuş ve filmin resmi hesabındaki tweetler silinmiş gibi davranıyorlar. Eski tasarımın olduğu bir versiyonu da görmek isterdim. Yazık.”

Sonic filmi

Yuji Naka, aynı zamanda yeni tasarımda da belirli hataların olduğunu ifade etti. Şu anki tasarımın önceki tasarıma oranla Sonic’e daha fazla benzediğini kabul eden Naka, gözlerin birleşik olmamasının hâlâ bir sorun olduğunu ifade etti. Naka, yine de filmin çıkması için sabırsızlandığını söyledi.

“Tasarım, eldiven giydiği için şu an Sonic’e daha fazla benziyor. Yine de gözleri beklenenin aksine birleşik değil. Bu bana çok ilginç geliyor ve önüne geçemiyorum ama yine de filmin çıkması için sabırsızlanıyorum.”

Sonic filmi fragmanı

Sonic’in yeni filmi 14 Şubat tarihinde beyaz perdede olacak. Siz de yeni tasarımı görmediyseniz ve aklınızda hâlâ eski tasarımın izleri bulunuyorsa yeni tasarımın bulunduğu fragmanı izleyerek zihninizi rahatlatabilirsiniz.

Kaynak : https://gamerant.com/sonic-movie-design-creator-opinion/
49
12
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
49
12
5
3
1