Sony, Mali Sorunları Devam Ederse 2020'de İş Gücünü Yarı Yarıya Düşürecek

18
5
1
1
0
Akıllı telefon satışlarında sürekli bir düşüş yaşayan Sony, şirket karlılığını arttırmak adına akıllı telefon iş gücünü yarıya indirecek.

2018'de 2017 yılına göre 7 milyon daha az akıllı telefon satan Sony, son yıllarda akıllı telefon pazarında istediği performansı gösteremiyor. Şirketin Xperia Mobile Departmanı'nın kendi başına var olmayı sürdüremeyeceği anlaşılarak Elektronik Ürünler ve Çözümler departmanına entegre edilmişti. Ortaya çıkan verilere göre Sony'nin akıllı telefon departmanının satışlara ve kazanca oranla yüksek harcama yaptığı ve bu nedenle departmandaki iş gücünün 2020'de yarıya indirilmesi bekleniyor.

2017 yılında 13,5 milyon telefon satışı gerçekleştiren Sony için bu rakam geçen yıl 6,5 milyon oldu. Bu da 4 yıl önceki satışların sadece altıda birine denk geliyor. Bu rakamlar; şirketin 2017 yılında 723,7 milyar yenlik bir satışla birlikte 3,7 milyar yenlik işletme kârı elde ettiğini gösterirken 2018 yılında 498 milyar yen satış sonucu işletme kârının 97,1 milyar yen düşüş gösterdiği anlamına geliyor.

Sony'nin satış rakamları göz önüne alındığında özellikle yükselişte olan firmalara karşı oldukça geri kaldığı görünüyor. Örnek olarak Redmi Not 7 gibi cihazlar, Hindistan'da sadece 1 ay gibi sürede 1 milyon satış rakamına ulaşıyor.

Sony'nin bu kötü gidişatının 2019 üçüncü çeyreğinde de devam etmesi bekleniyor. Sony, şirket giderlerini düşürerek 2020 yılına kadar akıllı telefon satışlarından kar elde etmeyi umuyor.

Ancak bunun gerçekleşmesi için akıllı telefon iş gücü yarıya indirmeyi düşünüyor. Bu da Sony'nin akıllı telefon için çalışan sayısının 4000'den 2000'e düşmesi anlamına geliyor. Japonya'daki çalışanların diğer bölümlere aktarılması, Avrupa ve Çin'deki çalışanlara ise gönüllü emeklilik teklif edilmesi düşünülüyor

Sony, ayrıca daha çok fiyat performans odaklı orta seviye telefonların satıldığı Güneydoğu Asya pazarındaki telefon satışlarını kısıtlayacak. Bunun yerine Avrupa ve Doğu Asya gibi daha çok satış potansiyeli olan bölgelere yoğunlaşacak. Şirketin oldukça rekabetçi bir piyasa olan akıllı telefon pazarından her şeye rağmen çekilmeye niyeti yok gibi görünüyor. 

Kaynak : https://www.xda-developers.com/sony-mobile-low-sales-workforce-layoff/
18
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
1
1
0