Sony, Xbox ve PC'ye Özel Olarak Geliştirilen Bir Oyunun Yeni Sahibi Oldu

12
4
2
2
0
Sony, geçtiğimiz ay satın aldığı bağımsız geliştirici "Insomniac Games"le ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Sony Computer Entertainment Inc.'in bir numaralı ismi Shuhei Yoshida, bu satın alma işlemleri sırasında Microsoft'un Xbox One ve PC için yayınladığı "Sunset Overdrive" oyununu da satın almış olduklarını doğruladı.

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation konsolu için çok ciddi yatırımlar yapıyor. Dev şirket son yatırımını, 1994 yılında kurulan ve özellikle de geliştirdiği "Marvel's Spider-Man" oyunuyla dünya çapında ün yapan "Insmoniac Games"i satın aldı. İlginçtir ki Insmoniac Games aynı zamanda Sony'nin oyun konsolu sektöründeki en güçlü rakibi Microsoft'la da ortaklığı bulunan bir şirket.

Insmoniac Games, "Sunset Overdrive"ın geliştiricisi. 2014 yılında piyasaya sürülen bu oyun Microsoft tarafından Xbox One ve PC için yayınlandı. PlayStation yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, Sony artık bir Xbox One oyununun da sahibi olmuş durumda.

PlayStation

Sony Computer Entertainment Inc.'in bir numaralı ismi olan Shuhei Yoshida, yerel bir teknoloji sitesine verdiği röportajda bu durumu doğrularken bazı açıklamalarda da bulundu. Yoshida, Insmoniac Games'in zaten fazlasıyla başarılı bir geliştirici olduğunu ancak Sunset Overdrive'ın kendilerine pek çok şey kattığını söyledi. Muhabirin "Sunset Overdrive PlayStation 4'e gelir mi?" sorusunu da yanıtlayan Yoshida, Sony'nin en azından şimdilik böyle bir planının olmadığını söyledi. Yoshida'nın açıklamalarına göre şirket şu an için daha çok Marvel's Spider-Man ve "Ratchet & Clank"la ilgilenmeyi tercih ediyor.

Sunset Overdrive

Yoshida'nın bu açıklamaları, Sunset Overdrive'ın PlayStation için gelip gelmeyeceği konusuna net bir cevap vermemiş oldu. Ancak yapılan açıklamalar, PlayStation sahiplerinin ilerleyen dönemlerde bu popüler Xbox One oyununu, kendi oyun konsollarında oynayabilmelerine açık kapı bırakıyor.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/09/17/ps4-playstation-xbox-one-exclusive-sunset-overdrive/
12
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
2
0