Sony, 'O Fiyata Biraz Zor Satar' Dedirten Yeni Telefonu Xperia 8 Lite'ı Duyurdu

86
39
9
7
5
Sony, Xperia 8 Lite isimli yeni akıllı telefonunu Japonya'da duyurdu. Teknik özellikleri ve tasarımıyla günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayan telefon, yüksek fiyatıyla da kafaları karıştırıyor. Sony'nin yeni akıllı telefonu, 1 Eylül itibarıyla Japonya'daki kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yaklaşık 1 yıl önce "Xperia 8" isimli akıllı telefonunu kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Bu akıllı telefonu unutmayan şirket, şimdi Japonya'da düzenlediği bir etkinlikte Xperia 8'in bazı özelliklerini kırptığı yeni bir telefon duyurdu. "Xperia 8 Lite" olarak isimlendirilen bu telefon, 1 Eylül itibarıyla Japonya'daki Sony hayranlarının beğenisine sunulacak.

Xperia 8 Lite, 6,0 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlük sunan bir LCD ekrana sahip. Gorilla Glass 6 korumasına sahip olan bu ekranda herhangi bir çentik veya delik bulunmuyor. Bunun yerine eski usulde geniş bir çerçeveye sahip olan telefonun ön tarafında, 8 MP çözünürlük sunan bir ön kamera bulunuyor. Bu arada, telefonun ekranı gibi arka kapağı da Gorilla Glass 6 korumasına sahip.

Karşınızda Sony Xperia 8 Lite

Sony Xperia 8 Lite

Telefonun arka kısmına baktığımızda 12 MP çözünürlük sunan f/1,8 diyafram açıklığında bir ana kamera ve 8 MP çözünürlük sunan f/2,4 diyafram açıklığında telefoto kamera bulunuyor. Telefonun içine baktığımızdaysa Snapdragon 630 işlemciye ek olarak 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı yer alıyor. Telefonun sahip olduğu microSD desteği, depolama alanını 512 GB'ye kadar genişletirken telefonun yan tarafında bulunan parmak izi okuyucu sensör, kullanıcılara hoş bir deneyim sunuyor.

Sony Xperia 8 Lite'ın sahip olduğu bu özelliklerin şu ana kadar idare edecek seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu telefon ilginç bir şekilde Android 9 Pie işletim sistemine sahip. Ayrıca telefonun batarya kapasitesi sadece 2,870 mAh. Bu özellikler, Xperia 8 Lite'ın rakiplerine karşı olan rekabet gücünü hayli düşürecek gibi görünüyor.

Xperia 8 Lite

Sony Xperia 8 Lite teknik özellikleri

  • Ekran: 6,0 inç, FHD+ LCD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 630
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 64 GB (microSD desteğiyle 512 GB)
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Arka Kamera: 12 MP + 8 MP
  • Batarya: 2,870 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 9 Pie
  • Bağlantı: USB Type-C, 3,5 mm kulaklık girişi
  • Renkler: Siyah, beyaz

Tüm bu özellikleriyle birlikte duyurulan Sony Xperia 8 Lite'ın fiyatı 280 dolar (yaklaşık 2,070 TL + vergiler) olarak açıklandı. Açıklanan yüksek fiyatın Xperia 8 Lite'ın satışlarını nasıl etkileyeceği ilerleyen dönemlerde belli olacak.

Kaynak : https://droidholic.com/sony-xperia-8-lite-launched-with-snapdragon-630-2870mah-battery/
86
39
9
7
5
Emoji İle Tepki Ver
86
39
9
7
5