'Sansür Yasası' Tartışmalarına Neden Olan Sosyal Medyada Dezenformasyon Yasası Görüşmeleri Ertelendi

7
3
1
1
0
Sosyal medya yasası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yeni düzenlemelerle ilgili yapılacak olan görüşme, bugün itibarıyla ileri bir tarihe ertelendi.

Türkiye'de uzun zamandır gündemden düşmeyen ve "sansür yasası" olduğu dahi iddia edilen, tüm maddelerine buradan ulaşabileceğiniz sosyal medya düzenlemesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Pek çok maddesi kabul edilen yasa, önümüzdeki yasama dönemine ertelendi

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal tarafından yapılan açıklama, dezenformasyon yasa teklifiyle ilgili görüşmenin ertelendiği haberlerini doğruladı.

Maddelerde değişiklik mi yapılacak?

sosyal medya düzenlemesi

Hükümet, dezenformasyonla mücadeleyi gerekçe göstererek söz konusu tasarıyı yasalaştırmak için çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak tasarıdaki bazı maddeler, insanların sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilmelerine dahi neden olabiliyordu.Bu durum sosyal medyada bazı tepkilere yol açmış, pek çok kesim bu yasa tasarısını sansür yasası olarak anmaya dahi başlamıştı. Hal böyle olunca da tasarının yeniden gözden geçirilmesi için böyle bir adım atılmış olabileceği düşünülüyordu.

Ancak Ünal tarafından yapılan açıklamayla TBMM'nin tatile girmesi dolayısıyla görüşmenin ertelendiği bilgisi verildi. 1 Temmuz itibarıyla tatile giren TBMM'de görüşmeler yeni yasama döneminde devam edecek.

Yasada neler olduğunu merak ediyorsanız:

Kabul edilen bazı maddeleri incelemek isterseniz:

Tasarıyla ilgili tepkilere göz atmak için:

Kaynak : https://www.diken.com.tr/sansur-yasasi-yeni-yasama-donemine-kadar-ertelendi/
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0