SpaceX, Bugün Arka Arkaya 3 Roket Fırlatmayı Planlıyor

22
12
1
1
0
ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, bugün akşam saatlerinde arka arkaya 3 roket fırlatarak yeni bir rekora koşmayı hedefliyor. Hava şartları izin verirse şirket, ilk olarak 12. Starlink görevini Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden TSİ 17.12'de başlatacak.

Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı özel uzay taşımacılık şirketi SpaceX, bu zamana kadar birçok önemli işe imza attı. Geçtiğimiz günlerde Demo-2 görevini başarıyla tamamlayıp iki NASA astronotunu Dünya'ya geri getiren şirket, bugün Florida'da arka arkaya iki Falcon 9 roketi ve hava izni alınırsa Teksas'ta bir Starship test uçuşu dahil olmak üzere üç farklı roket fırlatmayı hedefliyor.

Daha önceleri Starlink projesi kapsamında birçok farklı görev düzenleyen özel uzay taşımacılığı şirketi, bugün düzenlenecek 12. Starlink görevini Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden TSİ 17.12'de başlatmayı planlıyor. Görev kapsamında 60 Starlink uydusunun yörüngeye taşınması ve yörüngedeki toplam Starlink uydu sayısının 715'e çıkarılması hedefleniyor.

SpaceX, ilk fırlatmadan yaklaşık 9 saat sonra bir başka fırlatma görevi düzenleyecek:

SpaceX

İkinci Falcon 9 fırlatmasının 9 saat 6 dakika sonra, Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nden TSİ 02.18'de başlaması ve Arjantin'in uzay ajansı CONAE'nin Dünya gözlem uydusu SAOCOM 1B'yi yörüngeye taşıması planlanıyor. Hem Starlink hem de SAOCOM 1B fırlatmaları canlı olarak yayınlanacak.

Bununla birlikte Amerikan şirketinin ayrıca düşük irtifa test uçuşu için Boca Chica, Texas'tan Starship SN6'yı fırlatmayı planlıyor. Bu fırlatmanın tam olarak saat kaçta gerçekleşeceği bilinmiyor ancak Teksas, Cameron County'den yapılan açıklamada "SpaceX'in beklenen test fırlatma faaliyetleri nedeniyle" 08.00 ile 20.00 CST saatleri arasında otoyolun kapatılacağını duyurdu.

SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın gezegenin en uzak bölgelerine bile hızlı ve uygun fiyatlı internet sağlama projesi Starlink kapsamında şu ana dek uzaya 655 uydu gönderildi. Musk, proje kapsamında toplam 12.000 uyduyu yörüngeye göndermeyi planlıyor. Şirketin bu kapsamda önümüzdeki eylül ayında da iki farklı fırlatma düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/spacex-may-attempt-3-rocket-launches-this-sunday?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencealert-latestnews+%28ScienceAlert-Latest%29
22
12
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
12
1
1
0