SpaceX'in Hyperloop Yarışmasında Yeni Bir Hız Rekoru Kırıldı

14
2
2
1
0
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Hyperloop yarışmasında, geçtiğimiz yılın birincisi olan Münih Teknik Üniversitesi, yeni bir hız rekoru kırmayı başardı. Geçtiğimiz yılın rekorunu da ellerinde tutan Münih Teknik Üniversitesi, bu yıl saatte 463 kilometre hıza ulaşmayı başardı.

Elon Musk önderliğindeki SpaceX, hem uzay turizmi hem de dünya üzerindeki taşımacılık üzerinde çalışıyor. Şirketin bu bağlamdaki dikkat çekici projelerinden bir tanesi Hyperloop. Hyperloop, dünyadaki tren taşımacılığını değiştirecek yapısıyla ön plana çıkıyor. Havası alınmış tünellerde bulunan trenler, çok yüksek hızlarda yolculuk imkanı taşıyor. Ancak bu proje henüz hayata geçmiş değil.

Elon Musk, bu projeyle ilgili olarak her yıl, bir yarışma programı düzenliyor. Bu yarışmada öğrencilerden 1.6 kilometrelik test tüplerinde mümkün olan en yüksek hıza ulaşmaları ve 30 metre boyunca hareketi sürdürmeleri, ardından da güvenli bir şekilde durabilmeleri isteniyor. Elbette bu sistemin otonom olması gerekiyor.

Bu yarışma kapsamında dünyanın dört bir yanından üniversite öğrencileri, kendi Hyperloop tasarımlarını oluşturuyorlar ve bu tasarımlar test ediliyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın birincisi belli oldu. Münih Teknik Üniversitesi'nden öğrenciler, geliştirdikleri tasarımla hem bir kez daha kazanan oldular hem de yeni bir hız rekoru kırdılar.

hyperloop

2018 yılında da birinci olmayı başaran Münih Teknik Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz yıl saatte 457 kilometre hıza ulaşarak rekor kırmışlardı. 2019 yılında da benzer bir başarıya imza atan öğrenciler, saatte 463 kilometre hıza ulaşmayı başararak kendi rekorlarını kırmış oldular.

Gelişmiş bir Hyperloop sisteminden, saatte 1.200 kilometrelik hız bekleniyor. Ancak bu değer, mevcut verilerin çok ötesinde ve hedefe ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor. Şimdi ekipler, 2020 yılında beşincisi düzenlenecek olan yarışma için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kaynak : https://newatlas.com/hyperloop-record-speed-spacex-pod-competition/60685/
14
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
1
0