SpaceX Artık 'Uzay Kuvvetleri' İçin Casus Uydu Fırlatacak

7
2
1
1
0
ABD Uzay Kuvvetleri, SpaceX'in Falcon Heavy roketine taşımacılık sertifikası verdi. Artık ABD'nin askeri amaçlı tasarladığı casus uydular da SpaceX'in roketleriyle taşınacak. Üstelik ilk uçuşun tarihi de belli olmuş durumda.

Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Bloomberg'de yer alan bir habere göre ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı ABD Uzay Kuvvetleri, SpaceX'in Falcon Heavy isimli roketi için sertifika verdi. Bu sertifika, ABD'nin gizli görevlerde kullanmak için geliştirdiği casus uyduları SpaceX'in taşıyacağı anlamına geliyor. Elon Musk bu sayede, uzay taşımacılığı sektöründeki gücünü katbekat artırabilir.

ABD'nin casus uyduları, bugüne dek Boeing-Lockheed ortaklığında yapılıyordu. SpaceX, bu durumu değiştirmiş oldu. Üstelik ilk fırlatmanın tarihi de belli olmuş durumda. Bloomberg'in iddiasına göre SpaceX, Ekim 2022 ila Aralık 2022 aralığında ilk kez, ABD'nin askeri amaçlı geliştirdiği yükleri uzaya götürecek. Üstelik bu yükü uzaya taşıyacak Falcon Heavy, yeniden kullanılabilir yapıda.

Falcon Heavy, 18 adet Boeing 747 kadar güçlü!

Falcon Heavy

Falcon Heavy, tarihin en güçlü fırlatma roketlerinden bir tanesi. Temelde 3 adet Falcon 9 roketinin birleşiminden oluşan Falcon Heavy, toplamda 27 motora sahip. SpaceX'e göre bu güç, 18 adet Boeing 747 uçağına eşdeğer. ABD hükümeti, Falcon Heavy'yi kullanarak her zamankinden çok daha ağır yükleri uzaya gönderebilir.

Pentagon veya SpaceX'ten konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi. Ancak SpaceX'in çalışmalarını yıllardır yakından takip eden Todd Harrison, önemli açıklamalarda bulundu. Sertifika ile askeri uzay taşımacılığının da ticarileştirilmiş olduğunu söyleyen Harrison, bu sertifika ile aslında SpaceX'in inovasyon yaklaşımının üstü kapalı bir biçimde onaylanmış olduğunu ifade etti.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-11/spacex-cleared-to-loft-us-spy-satellites-using-reusable-boosters
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0