Spotify, Apple'a Yine Savaş Açtı: Sebep Haksız Rekabet

21
15
10
3
2
Spotify, daha önce yaptığı gibi yine Apple'a ticari rekabeti engellediği iddiasıyla dava açtı. Spotify'in iddiasına göre sınırsız üyeliğin fiyatlarını arttırmalarının sebebi bile Apple.

Spotify, iPhone üreticisi Apple'ın, akıllı telefonun kullanıcılarını kendi müzik yayın servisi olan Apple Music'i kullanmaya mecbur edecek hareketlerde bulunarak ticari rekabeti haksız şekilde sınırladığını ifade etti ve Apple'a karşı şikayette bulundu.

iPhone’un 2007’de piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra hayata geçen Spotify, çarşamba günü yaptığı açıklamada, App Store'un haksız rekabet yasalarına uymayan bir şekilde 2015 yılında piyasaya sürülen Apple Music'i kullanıcılara çok daha fazla önerdiğini ve yine adı geçen şirketin diğer rakip müzik yayınlama servislerini geriye çektiğini iddia etti.

Spotify’ın pazartesi günü Avrupa Komisyonu’na verdiği şikayetin merkezinde, Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini (IAP) kullanmak için içerik tabanlı hizmet sağlayıcılardan talep ettiği ücretin %30 daha fazla olduğu yer alıyor.

Spotify'ın genel müşaviri Horacio Gutierrez, şirketin 2014 yılından itibaren Apple'ın faturalandırma sistemini kullanmaya mecbur bırakıldığını söylüyor. Apple Music'in €9.99 fiyat etikeyle sınırsız üyeliğe açılmasının hemen ardından da €9.99 olan Spotify sınırsız üyeliği €12.99 fiyat etiketine çekilmeye zorlanmış.

Spotify daha sonra Apple'ın IAP sistemini kullanmaktan vazgeçti. Bu sebeple Spotify müşterileri eğer bir uygulamaya ücret ödeyerek kullanmak istiyorlarsa, bunu Apple ürünü olmayan bir cihazdan yapmak zorundalar.

Spotify yetkilileri, App Store kuralları ayarınca, içeriğe dayalı uygulamaların üretim bilgilerinin, indirimlerinin, promosyonlarının ve hata giderme sayfalarının harici bağlantılarını içermesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu tür kısıtlamaların Android telefonlar için geçerli olmadığı biliniyor.

Gutierrez, “Promosyonlar işimiz için çok önemli. Ücretsiz müşterilerimizi bu şekilde sınırsız hesapları almaya ikna ediyoruz” dedi.

Siri, iPhone kullanıcılarını isteseler bile Spotify'a bağlamıyor ve Apple Watch'ta uygulamanın başlamasına izin dahi vermiyor.

Gutierrez, “Komisyon'a sunduğumuz ekonomik analizde görüyoruz ki eğer engellenmemiş olsak şu ana kadar yaptığımızdan daha iyisini yapabilirdik” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/spotify-goes-war-apple-files-14128050
21
15
10
3
2
Emoji İle Tepki Ver
21
15
10
3
2