Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Gişede Çökme İhtimali Var mı?

12
7
6
5
3
Star Wars serisinin dokuzuncu filmi olacak olan The Rise of Skywalker, bu senenin aralık ayında vizyona girecek. Peki Skywalker destanını bitirecek olan bu filmin gişe ihtimalleri neler? Daha önce benzer durumda olan filmler nasıl gişe gelirleri elde ettiler?

Disney’in satın almasıyla birlikte her sene bir Star Wars filmi vizyona girmeye başladı. Bu filmlerden bir tanesi de aralık ayında vizyona girecek olan Star Wars: The Rise of Skywalker olacak. Forbes yazarlarından Scott Mendelson da dokuzuncu Star Wars filminin gişesiyle ilgili bazı öngörülerde bulundu.

Dokuzuncu filmin öngörülerine başlamadan önce 2017’de çıkan ana hikâyeyi sürdüren son film olan Rian Johnson’ın yazıp yönettiği The Last Jedi; ABD içinde 620,18 milyon dolar, dünya genelindeyse 1,3 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu film ise Skywalker Saga’nın son filmi olacak. Disney, bundan sonra Star Wars’un çekirdek karakterlerini ve “isyancılar İmparatorluğa karşı” hikâye anlatımını bırakacak. Bunlar da göz önüne alındığında bu film, hayranların gözünde Avengers: Endgame sınıfına oturtulur mu?

Tabii filmin önünde kötü ihtimaller de bulunuyor. Film artık genel izleyicinin dikkatini çekmiyor olabilir. Luke ve Han Solo’nun ölmesi, Leia’yı canlandıran Carrie Fisher’ın üç yıl önce ölmesi ve bu filmde önceki görüntüler kullanılarak sadece ‘cameo’ olarak yer alacak olması Star Wars’u artık sadece devasa bütçelere sahip bir film konumuna getirmiş de olabilir.

Benzer örnekler

Star Trek Beyond

Star Wars: The Rise of Skywalker’ın konumunda daha önce 2001 yılında çıkan Jurassic Park 3 ve 2016 yılında çıkan Star Trek Beyond da bulunmuştu. Joe Johnston’ın başında bulunduğu 90 dakikalık Jurassic Park filmi sadece 93 milyon dolara mal edilmiş ve dünya genelinde gişede 369 milyon dolar kazanmıştı. Justin Lin’in başında bulunduğu Star Trek 3 ise gişede bu kadar başarılı olamadı, 185 milyon dolarlık bütçeye sahip olan film 343 milyon dolarlık gişe geliri elde edebildi.

The Rise of Skywalker da bir zamanlar film markaları olarak tepelerde yer alan bu filmler gibi kötü bir sonla karşılaşabilir. Yukarıdaki örnekleri daha iyi kavrayabilmek için genişletmek gerekirse Jurassic World’ün bir önceki filmi olan 1997 yılında çıkan The Lost World: Jurassic Park ABD’de 229 milyon dolar dünya genelinde ise 620 milyon dolar kazanmıştı. Star Trek Beyond’un bir önceki filmi olan ve 2013 yılında çıkan Star Trek into Darkness ise ABD’de 229 milyon dolar, dünya genelinde 467 milyon dolar kazanmıştı. Jurassic Park 3 ve Star Trek 3’ün vizyona girdikleri dönemlerde oldukça dişli rakiplere karşı yarıştıklarını da hatırlatmak gerekiyor tabii.

Peki sizin Star Wars: The Rise of Skywalker’ın gişesiyle ilgili öngörüleriniz neler? Siz bu filme sinemada gitmeyi düşünüyor musunuz? Sizce bu film de tıpkı JP3 ve ST3 gibi büyük düşüşler yaşar mı? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2019/09/19/star-wars-the-rise-of-skywalkerthe-pessimistic-box-office-prediction/#61942cc15863
12
7
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
12
7
6
5
3