Starbucks da NFT Dünyasına Resmen Giriş Yaptı: İşte Kahve İçerken NFT Kazanmanızı Sağlayan 'Starbucks Odyssey'

4
1
0
0
0
Starbucks, geçtiğimiz aylarda duyurduğu 'Starbucks Odyssey' programını bugün ABD'deki belli kullanıcılar için açtı. Yeni program, müşterilerin çeşitli aktivitelerle NFT kazanmasına olanak tanıyor. Bunun yanı sıra bu NFT'leri satın almak veya satmak da platform aracılığıyla mümkün hâle geliyor.

Dünyanın en büyük kahve mağazaları zinciri olan Starbucks, son aylarda Web3 teknolojilerine yatırım yapıyordu. ABD merkezli kahve devi, geçtiğimiz aylarda da Starbucks Odyssey isimli bir program ile NFT dünyasına giriş yapacağını duyurmuştu. Bunun, hâlihazırda kullanılan Starbucks Rewards ile birleştirileceği ifade edilmişti.

Bugün ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı. Dev şirket, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla ‘The Starbucks Odyssey’nin başladığını duyurdu. Açıklamalara göre program, ABD’de bulunan beta kullanıcıları için açıldı.

Müşteriler, Starbuck Odyssey ile NFT kazanılabilecek

Seçilmiş müşteriler için açılan yeni projede şirket, en sadık müşterilerinin ücretsiz içeceklerin de ötesinde daha büyük çaplı ve çeşitli ödüller kazanmasını sağlamak istiyor. Bunun yanı sıra program, ‘journeys (maceralar)’ isimli çeşitli aktiviteleri ve ‘Journey Stamps’ adlı NFT’lerin kazanılmasını sağlayan bir platformu da beraberinde getiriyor.

Şirket, Web3 teknolojisinden destek alan Starbucks Odyssey’nin Starbucks Rewards’un bir uzantısı olarak tanımlıyor ve şunları söylüyor: “Bu deneyim, kullanıcıların ‘journeys’ olarak isimlendirilen eğlenceli, interaktif aktivitelere katılmasını sağlayacak. Bir macera tamamlandığında da üyeler Journey Stamps ismini verdiğimiz NFT’leri kazanabilecek.

Starbucks’ın açıklamalarına göre davet alan beta test kullanıcıları, Starbucks Rewards ile giriş yapabiliyor. Giriş yaptıktan sonra ise avatar seçmek ve farklı interaktif aktiviteleri içeren maceralara katılmak mümkün hâle geliyor. Bu aktiviteler, şirketin Kosta Rika’daki kahve çiftliğinde sanal bir turdan Starbucks’ın tarihi hakkında bilgi yarışmalarına kadar birçok farklı şeyi içeriyor. Bunun ardından ise Polygon tabanlı NFT’ler ödül olarak alınabilecek.

Bunun dışında Journey Stamps NFT’lerinin direkt olarak kredi kartıyla da alınabileceği şirket tarafından vurgulanıyor. Ayrıca bu NFT’leri Starbuck Odyssey’in pazar yerinde satın almak veya satmak da mümkün olacak. NFT’lere sahip oldukça kullanıcıların puan kazanacağı ve bu puanlarla neler olduğu açıklanmayan bazı benzersiz avantajlara ve deneyimlere sahip olabileceği de açıklamalar arasında yer aldı.

Yeni programın 2023 yılında geniş çapta kullanıcı kitlesine açılması planlanıyor.

Kaynak : https://stories.starbucks.com/stories/2022/the-starbucks-odyssey-begins/
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0