'Stranger Things' Resmi Mobil Oyunlarını Geliştiren Stüdyo Kapandı

6
4
1
0
0
Netflix için Stranger Things'i mobil dünyaya taşıyan BonusXP stüdyosu, kapandığını duyurdu.

Kasım 2021’de oyun sektörüne gireceğini duyuran ve bugüne kadar onlarca orijinal oyun yayınlayan Netflix, bu sektörde istediği noktaya pek ulaşamadı. Şirketin oyunları düşük ilgi görürken bugün, Netflix için çalışan önemli bir stüdyodan da kötü bir haber geldi.

Netflix’in en sevilen dizilerinden Stranger Things’in mobil oyunlarını geliştiren BonusXP stüdyosu, kapanacağını açıkladı. Stüdyo, Twitter’dan paylaştığı açıklamada şu anki amaçlarının ekip üyelerinin yeni fırsatlar bulmasını sağlamak olduğunu ekledi.

BonusXP tarafından paylaşılan açıklama:

“BonusXP'de operasyonları durdurmanın zorlu sürecini başlattık. 11 yıldır sizler için oyunlar yapmaktan keyif aldık. Odak noktamız, ekibimizin bir sonraki fırsatlarını bulmasına yardımcı olmak. Harika bir oyun yeteneği arıyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.”

bonusxp

BonusXP, Netflix için sadece Stranger Things oyunları da geliştirmedi. Bu oyunun yanı sıra The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics oyunuyla da Netflix kütüphanesinde adını geçirdi.

Netflix’in en önemli dizisini mobil oyuna çeviren stüdyonun neden kapandığı bilinmiyor. Konu hakkında Netflix’ten de bir açıklama gelmedi. Stüdyonun Netflix ile birlikte çalışan ancak bağımsız bir stüdyo olduğunu belirtelim. Dolayısı ile kapanması, Netflix'i doğrudan etkilemeyecek.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/06/01/stranger-things-game-developer-bonusxp-shut-down/
6
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
0
0