Netflix, AAA Oyun Geliştirmek İçin God of War'ın Eski Sanat Yönetmenini İşe Aldı

5
3
1
0
0
Netflix'in yıllardır hayalini kurduğu AAA oyun projesi için artık her şey hazır gibi görünüyor. Zira God of War'ın eski Sanat Direktörü Raf Grassetti, Netflix'e transfer oldu. Sağlam bir ekip kuran Netflix, AAA oyun için somut adımlar atabilir.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, bundan birkaç yıl önce video oyun işine girdi. Şirketin şu ana kadar herhangi bir AAA oyunu bulunmuyor olsa da orijinal yapımlarla ilgili mini oyunların sayısı yüze yaklaştı. Gelen son haberler, yakın bir gelecekte Netflix'in ilk AAA oyunu ile de tanışacağımızın açık bir göstergesi.

Netflix ile God of War'ın eski Sanat Direktörü Raf Grassetti arasında anlaşma sağlandığı duyuruldu. Bu duyuru, Netflix'in AAA oyun için artık neredeyse hazır olduğunun açık bir göstergesi. An itibarıyla oldukça sağlam bir kadroya sahip olan şirket, hayalini kurduğu üçüncü şahıs aksiyon rol yapma oyunu için çalışmaya başlayacak gibi görünüyor.

Netflix, geçmişte de çok sağlam transferler yaptı!

Netflix aaa oyun için hazır

Netflix'in en büyük transferlerinden bir tanesi Raf Grassetti olsa da geçmişte de önemli işe alımlar gerçekleştirildi. Bu bağlamda; Halo serisinin bir numaralı ismi olan Joe Staten, geçtiğimiz ay Netflix bünyesine katıldı. Ayrıca Gears 4 ve Gears 5 ekibinden Joseph Staten ile Jerry Edsall, ayrıca sektörde 30 yıllık tecrübeye sahip olan, God of War, Heavy Gear ve Overwatch gibi oyunlar için çalışan Chacko Sonny de artık Netflix bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada; Netflix'in video oyun dünyası ile ilgili çalışmaları tekil oyunlardan ibaret değil. Netflix'in oyun biriminde üst düzey yöneticilik yapan Mike Verdu, bulut oyun platformu yapmak istediklerini söyledi. Bu proje gerçek olur mu bilinmez. Neticede büyük umutlarla hizmete sunulan oyun platformu Google Stadia'nın tutmadığını ve kapandığını unutmamak lazım...

Kaynak : https://wccftech.com/netflix-hires-ex-god-of-war-art-director-to-create-original-aaa-game-alongside-halos-joe-staten/
5
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
0
0