Bir Adam, Su Altında Rubik Küp Çözerek Guinness Dünya Rekoru Kırmaya Çalıştı (Video)

16
4
2
0
0
Bir Adam, Su Altında Rubik Küp Çözerek Guinness Dünya Rekoru Kırmaya Çalıştı (Video)
Bir Hint, suyun altında 2 dakika 17 saniyede 6 rubik küp çözerek Guinness Dünya Rekoru kırmaya çalıştı. Önceki rekor, suyun altında 5 rubik küp çözen ABD’li birine aitti.

Hindistan’ın Chennai şehrinde yaşayan 25 yaşındaki Illayaram Sekar isimli bir adam, 6 rubik küpü suyun altında tek bir nefeste çözerek Guinness Dünya Rekoru’nu kırmaya çalıştı. 2014’te su altında 2 dakika 17 saniyede 5 rubik küp çözülerek elde edilen rekoru tam 6 rubik küp çözerek geçmeyi başaran Sekar, bu sayede önceki rekordan daha iyi bir sonuç almış oldu.

Şu anda Chennai’de bir okulda öğretmen olduğunu söyleyen Sekar, “Sonunda 6 yıl sonra rekoru kırdım. Bu rekoru Asya’da deneyen ilk kişi benim” dedi. Öğrencilerine daha fazlasını yapmaları için ilham vermek istediğini söyleyen Sakar, pandeminin gelip geçeceğini, ancak zihnimiz ve ruhumuzun herhangi bir şeyle yüzleşmek için yüksek bir seviyeye ulaşması gerektiğini belirtti. 

Önceki rekor ABD’deydi

1 Ağustos 2014’te su altında en fazla rubik küp çözme rekoru ABD’nin Jersey City şehrinde yaşayan Anthony Brooks isimli kişiye aitti. Hindistan’da kırılan yeni rekorun ise Guinness Dünya Rekorları’na ne zaman gireceği şu an için bilinmiyor. 

1974 yılında Macar heykeltıraş ve mimar Ernõ Rubik tarafından icat edilen rubik küpü, her yaştan insana 3 boyutlu olarak düşünmeyi ve zekayı geliştirmesiyle ünlendi. Dünya üzerinde gerek hız gerekse de farklı kombinasyonlarda yarışmaları yapılan rubik küpünün nasıl çözüleceği üzerine kitaplar bile yayımlanmıştır. Ayrıca bir dönem, dünyanın en çok satılan oyuncağı olduğunu da hatırlatalım.

Kaynak : http://www.businessworld.in/article/Chennai-man-attempts-to-break-Guinness-World-Record-of-solving-most-Rubik-s-cubes-underwater-in-single-breath-/04-08-2020-304674/
16
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
0
0