Riot Bunu Sevdi: Taktik Savaşları, Aylık 33 Milyon Oyuncu Sayısına Ulaştı

10
6
3
0
0
Haziran ayındaki çıkışıyla pozitif görüşler toplayan Taktik Savaşları, League of Legends'ta kalıcı oyun modu haline gelmişti. Modun yakaladığı başarı oyuncu sayısına da yansırken aynı zamanda Riot Games'in gelecek planlarını da etkiledi.

Haziran ayındaki çıkışından bu yana sevilerek oynanan Teamfight Tactics ya da Taktik Savaşları, Riot Games’in yüzünü güldürmeye devam ediyor. League of Legends’ın Auto Battle oyun türüyle birleşmesinin bir sonucu olan Taktik Savaşları, aylık 33 milyon oyuncuyu barındıran devasa bir platform haline dönüştü.

Oyun, günümüze kadar toplamda 1,725 milyar saat oynandı. Ayrıca Taktik Savaşları, League of Legends oynayan oyuncu sayısını %30 oranında artırdı. Böyle demişken League of Legends’ın da verilerini sizlerle paylaşalım: Riot Games’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre oyun şu anda dünyanın en büyük bilgisayar oyunu haline geldi ve günde 8 milyon kullanıcı tarafından oynanıyor.

taktik savaşları

Bu sebeple olsa gerek Riot Games, Taktik Savaşları’na yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı. Güzel bir çıkış yakalamasıyla kalıcı oyun moduna dönüşen Taktik Savaşları daha da muhteşem hale gelmesi bekleniyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılından itibaren Taktik Savaşları çok daha çekişmeli savaşlara sahne olacak.

Taktik Savaşları’nın yakaladığı ivmeyle oyun neredeyse ayrı bir oyun haline dönüşüyor gibi. Resmi Taktik Savaşları Twitter hesabı açılacak ve oyun TwitchCon etkinliğinde Twitch Rivals etkinliği bünyesinde yer alacak. Ayrıca Riot’un All-Star etkinliğinde de rol oynayacak.

Şirket tarafından gelen açıklamaların bir kısmına göre oyun, yalnızca 30 gün içerisinde 720.000.000 saat oynandı. En çok LoL oyuncusuna sahip ve en fazla zaman harcayan bölge Çin bölgesi oldu. Son olarak Taktik Savaşları’nın çıkışından bu yana Çin’in toplam oyun saati %35’lik bir artış yaşadı.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/09/25/teamfight-tactics-hits-33-million-monthly-players-making-riot-games-happy/
10
6
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
3
0
0