Teknoloji Bakanı: Sanayide Yerlileştirme Projesinde Öncelik Yüksek Teknoloji Ürünlerde

22
8
1
0
0
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayide Yerlileştirme Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ürün bazlı bir yaklaşım sergileneceğini belirten bakan, önceliğin orta ve yüksek teknolojili ürünlerde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak, yerli üretimi ve ihracatı arttırmak amacıyla başlatılan Sanayide Yerlileştirme Projesi hakkında Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank açıklamalar yaptı. Varank, "Ürün bazlı bir yaklaşımımız olacak. Önceliğimiz orta yüksek ve yüksek teknolojili segmentte yer alan ürünler. Seçilen ürünün Ar-Ge'sinden ihracatına varıncaya kadar tüm gelişim sürecini tek pencereden yönetecek bir sistem tasarlıyoruz. Bu sistemde alıcı ve satıcıyı eş zamanlı destekleyeceğiz, böylece ölçeklendirme sorununu aşmayı ümit ediyoruz. Yine sistemimiz yerli katma değeri esas alacak." ifadelerini kullandı.

Programın adı yerlileştirme olsa da yabancı yatırıma da kapıların açık olduğunu belirten Bakan, “Türkiye’de üreten herkes bizim için yerlidir” dedi. Bakan, üretimdeki yerli katma değerin payını arttırmayı amaçladıklarını ve hem yerli hem de yabancı yatırımcıların aynı haklara sahip olacağını belirtti.

Türkiye’nin önündeki 4,5 yıllık dönemde seçim olmadığını hatırlatan Bakan, bu dönemi reform ve atılım dönemi olarak gördüklerini ifade etti. Varank, “Bu yeni dönemde hedeflerimize odaklanacağız. Tek bir gündemimiz var, ekonomimizi güçlendirmek, Türkiye'yi büyütmek. Bu yolda adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye, son yıllarda özellikle savunma ve silah sanayinde önemli atılımlar yaparken, yerli otomobil gibi çeşitli çalışmalarıyla da üst düzey teknolojiler pazarında üreten bir ülke olmayı amaçlıyor. Bu vizyon ve anlayış doğrultusunda yapılan düzenlemelerde, teknolojik ürünler üreten girişimlere daha geniş kapsamlı destekler veriliyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/varank-onceligimiz-yuksek-teknolojili-segmentte-yer-alan-urunler-41180614
22
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
8
1
0
0