Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemi Hisar -A, İlk Defa Dik Atışta Hedefe Ulaştı

100
2
2
1
0
Hisar projeleri kapsamında üretilen yerli ve milli hava savunma silahları test ediliyor. HİSAR -A projesinin testlerinde, yerden dik atışla hedefe ulaşılarak bir ilk gerçekleştirildi.

Savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmak için gerçekleştirilen projeler arasında yer alan Hisar projesi kapsamında üretilen alçak menzilli savunma füzelerinin testleri yapıldı. Testlerde %100 başarı oranına ulaşıldı.

Hisar projesi, askeri üslerin, limanların, tesislerin ve birliklerin hava tehditlerinden korunmasını amaçlıyor. Bu projede geliştirilen silahlar, sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava aracı ihalara karşı savunma yapmayı mümkün kılıyor.

Aksaray atış alanında gerçekleştirilen testlerde Savunma Sanayii Başkanlığı, TSK, ASELSAN ve ROKETSAN temsilcileri yer aldı. Yapılan testleri Twitter hesabından duyuran Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir,  "Hava savunma ihtiyaçlarımızı yerli-milli imkanlarla karşılama çalışmalarımız sürüyor. HİSAR-A, füze fırlatma sistemi üzerinden ilk defa dik olarak yapılan atışta, yüksek hızlı hedef uçağa karşı %100 başarı sağladı. Hisar-A’yı 2021, Hisar-O’yu 2022’de teslim etmeyi hedefliyoruz" diye yazdı.

Hisar -A (alçak irtifa), yapılan denemede ilk defa dik olarak fırlatıldı. Füzenin ilk hedefe yönlenmesi, radar bilgisiyle ara safha güdüm, arayıcı başlıkla hedef tespiti, hedef takibi ve hedefe ulaşma becerileri konusunda başarıya ulaşıldı. Sonrasında yapılan angajman değişikliği ile füze havadaki ikinci hedefe yönlendirildi ve o testte de başarı sağlandı.

Türkiye’nin il yerli ve milli hava savunma füze sistemi olan Hisar’da, Hisar -A’nın 2021’de, Hisar -O (Orta irtifa)’nun da 2022’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslimatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Uzun menzilli bölge ve hava savunma sistemi Siper’de de gelişmeler devam ediyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/turkiyeden-bir-basari-daha-ilk-defa-gerceklestirildi-41155465
100
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
100
2
2
1
0