Tencent: League of Legends'ın Mobil Versiyonu Üzerinde Çalışıyoruz

132
12
8
8
2
Çinli oyun devi Tencent, League of Legends’ın mobil versiyonu üzerinde çalışıyor. Çinli firma yeni oyun için Riot Games ile işbirliği yapıyor.

2011 yılından bu yana Riot Games’in büyük hissedarı konumunda bulunuyordu ve 2015 yılında da stüdyoyu tamamen satın almıştı. O zamandan bu yana Tencent, League of Legends’ın bir mobil MOBA versiyonunu istese de Riot bu teklifi reddetmişti. Tencent de bunun üzerine Honour of Kings ve Arena of Valor’u piyasaya sürmüştü.

Reuters’in haberine göre Tencent ile Riot bu konudaki anlaşmazlığı geride bırakalı çok oldu ve bir yılı aşkın bir süredir meşhur oyun League of Legends’in mobil versiyonu üzerinde çalışıyorlar. Oyunun 2019 yılı içerisinde çıkması beklenmediği de belirtiliyor. Reuters iddiasını çeşitli kaynaklara dayandırırken Tencent konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor.

Riot, neredeyse on yıllık bir süre boyunca League of Legends üzerinden geçimini sağladıktan sonra stüdyonun kurucuları aktif olarak oyun geliştirmeye geri döndüklerini açıklamıştı. Geçen yılın sonlarında da firmanın baş şampiyon tasarımcısı Adrei Van Roon, yeni bir projenin yapım aşamasında olduğunu söylemişti. Riot da Legends of Runeterra adlı bir yapım için telif almıştı.

Tencent’ın yeni oyununun ne olacağı ya da ne zaman piyasaya çıkacağı şu anda bilinmiyor ama Riot stüdyolarında hummalı bir çalışma devam ediyor. En sonunda ortaya çıkacak olan eseri hep beraber göreceğiz.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/league-of-legends/mobile
132
12
8
8
2
Emoji İle Tepki Ver
132
12
8
8
2