At Arabasını Algılayamayan Tesla Yapay Zekası, Arabayı Şekilden Şekle Soktu [Video]

41
2
2
1
0
At Arabasını Algılayamayan Tesla Yapay Zekası, Arabayı Şekilden Şekle Soktu [Video]
Tesla'nın Full Self Driving yazılımının beta sürümüyle yapılan bir sürüşte araç, at arabasını algılayamadı. Tesla'nın dokunmatik ekranında at arabası dışında akla gelebilecek her türlü seçenek gözüktü.

Kullandığımız otomobiller artık insanlardan bağımsız kendi kararlarını alabilen otonom araçlara dönüşme yolunda ilerlerken, bu dönüşümün öncülerinden Tesla da zaman zaman ilginç olaylarla gündeme gelmişti. Tam otonom sürüş yazılımının testlerini gerçekleştiren Tesla, geçtiğimiz günlerde at arabasının ne olduğunu tam olarak çözemedi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada '_realrusty' tarafından paylaşılan video, kısa sürede TikTok'ta ve diğer platformlarda viral olmayı başardı. Tesla’nın at arabasını tanımlamaya çalıştığı gülünç anlar, araç sürücüsünün kamerasına şu şekilde yansıdı:

Tesla'nın at arabasını tanımaya çalıştığı anlar:

Tesla, at arabasını önce bir tır, ardından bir kamyonet, üzerine doğru gelen bir tır ve hatta arkasında bir insanın yürüdüğü bir tır olarak algıladı. Tabii Tesla’nın yaşadığı bu zorluk, muhtemelen aracın at arabasını tanımasını sağlayacak modellerin yazılıma dahil olmamasından kaynaklanıyordu. Full Self Driving yazılımının beta sürümünde görülen bu hata hakkında henüz açıklama gelmezken, yazılım daha önce farklı ilginç hatalarıyla da gündeme gelmişti.

Bu hatalardan en viral olanlarından biri ise Tesla’nın mezarlıktan geçerken etrafta insanlar algılamasıydı. Pek çok kişinin tüylerini ürperten o anlar da şu şekilde kayıt altına alınmıştı:

Tüm bunların yanı sıra Tesla’nın yapay zekâsı, bazı trafik kazalarına da yol açmış ve günümüzde de süren büyük tartışmaların başlamasına neden olmuştu:

41
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
2
2
1
0