Tesla Araçlardaki Özellik, Bir Sürücünün Ceza Almasını Önledi

80
8
3
3
1
Çoğu zaman evcil hayvanlarını arabada hiçbir önlem olmadan bırakıp giden sürücüler ile ilgili haberler duyuyoruz. İrlanda'daki bir Tesla sahibi de köpeğini tehlikeye atmakla suçlandı. Neyse ki Model S aracı, mahkeme tarafından aklanmasını sağladı.

Hayvanları kısa süre için bile olsa aracın içinde bırakmak, çok kötü bir şekilde sonuçlanabilir. Bu yüzden Tesla, aracın içindeki sıcaklığı otomatik olarak ayarlayabilen "Dog Mode" adında bir özellik kullanıyor.

Tesla, 2016 yılında piyasaya çıkan "Kabin Aşırı Isınma Koruması" özelliği ile çocuk veya evcil hayvan güvenliğini sağlamak için yazılımında güncellemeler yapmıştı. Bu yılın başlarında sıcaklık kontrolünü sağlayan, ekranda sıcaklığı açıkça gösteren ve araçtaki herhangi bir hayvanın sağlık durumu hakkında bilgi veren bir mesaj görüntüleyen “Dog Mode” özelliğini yayınladı.

Araç sahibi, 'Dog Mode' sayesinde suçlamalardan kurtuldu:

tesla dog mode

Yapay zekâ uzmanı Ross Hunt, haziran ayında köpeğini Model S aracında Dog Mode açıkken bırakıp avukatıyla Dublin'deki bir toplantıya gitmişti. Yoldan geçen bir kişi, köpeği arabanın içinde gördü ancak havalandırmanın açık olduğunu fark edemedi. Sıcaklığın yüksek olduğu bir gün olmasından dolayı da köpek için endişelendi.

Olay yerine ulaşan Dublin Hayvanları Koruma Derneği (DSPCA) polis çağırdı. Mahkemede, arabanın sahibinin Ballsbridge yönünden koşarak geldiğini ve DSPCA'nın gelmesinden birkaç dakika sonra “Bu benim arabam” diye bağırdığı iddia edildi. Hunt, "Köpeği kurtarmak için camı kıracaklarını düşündüm" dedi. Daha sonra otomobildeki sıcaklığın 20 santigrat derece olarak kontrol edildiğini kanıtlamak için Tesla uygulamasını gösterdi ancak polis memuru söylediği her şeyin kendisine karşı kullanılabileceğini söyleyerek onu suçlamaya devam etti. Mahkeme de köpek modu ve sıcaklık kontrol sisteminin nasıl çalıştığını açıklamak için Dublin'de bir Tesla teknisyeninden bilgi aldı.

Hakim John Brennan, Hunt’ın kanıtlarını kabul ettiğini ve suçlamaların düştüğünü açıkladı. Hunt, davadan sonra yaptığı açıklamada köpeği Loki'yi asla tehlikeye atmayacağını hatta şirketin maskotu gibi olduğunu ifade etti.

Kaynak : https://electrek.co/2019/09/23/tesla-owner-cleared-animal-cruelty-charge-dog-mode/
80
8
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
80
8
3
3
1