Tesla İçin Satış Yapan Einhorn, Elon Musk'ı İstifaya Çağırdı

39
5
5
1
0
Tesla için açıktan satış yapan Greenlight Capital’in serbest yatırım fonu yöneticisi David Einhorn, Tesla CEO’su Elon Musk’ı istifaya çağırdı. Einhorn’un Musk’ı istifaya çağırmasının sebebi ise şirketin güneş panellerinin yangına sebep olması.

Greenlight Capital’in serbest yatırım fonu yöneticisi, Tesla CEO’su Elon Musk’ı, elektrikli otomobil üreticisinin güneş panellerinin tutuşması sonrası istifaya çağırdı. David Einhorn, Walmart’ın Tesla’yı dava etmesi sonrası Twitter hesabından düşüncelerini paylaştı. Walmart’ın Tesla’yı dava etmesinin sebebi ise yedi Walmart’ta yanlış kurulan güneş panellerinin milyon dolarlık hasarlara sebep olan yangınlara sebep olmasıydı.

Einhorn’dan ağır eleştiri

Tesla güneş panelleri

Eğer ki Tesla insan türünü kurtarmak istiyorsa kendi müşterilerinin güvenliğine daha fazla önem vermesi gerektiğini söyleyen Einhhorn “Kaç adet güneş paneli hâlâ kusurlu ve yangına sebep olabilir? Tesla, riskli binalarda yaşayan ve çalışan insanları acilen bilgilendirmeli. Secret Project Titan, kontrolden çıktı. Geri alım süreci uzun zaman önce gerçekleşmeliydi. Elon Musk, istifa etmelisin” ifadelerini kullandı.

Tesla, Einhorn’un tweet’ine cevap vermeyi reddederken Walmart ile perşembe günü yapılan ortak bildiriyi işaret etti. Şirketler, Walmart mağazalarındaki Tesla panellerinin kurulumunun yeniden güç kazanması için geleceğe odaklandıklarını söyledi.

Tesla ile Walmart ortaklığı

Şirketler, yaptıkları açıklamada “Her şeyin ötesinde her iki şirket de bütün sistemlerin eksiksiz, verimli ve güvenli bir biçimde çalışmasını istiyor” dedi.

Tesla ve Walmart, birkaç temiz enerji girişimi konusunda ortaklık içerisindeler ve 240’tan fazla mağazada Tesla’nın güneş panelleri kurulu bulunuyor. Ancak bu hafta bir mahkeme dosyasında Walmart’ın Tesla’dan, tüm mağazalarındaki güneş panellerini kaldırmasını, 2012 ile 2018 yılları arasında Ohio, Maryland ve Kaliforniya’da meydana gelen yangınlarda oluşan hasarları karşılamasını istediği görüldü.

Kaynak : https://sputniknews.com/us/201908251076631371-tesla-short-seller-einhorn-calls-musk-resign/
39
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
5
1
0