Tesla Model 3'ün Sürücüsünün Öldüğü Kazada Otomatik Pilotun Devrede Olduğu Tespit Edildi

45
5
5
1
0
Mart ayında Tesla Model 3'ün karıştığı bir kazada otomatik pilotun devrede olduğu tespit edildi. Model 3'ün kazadan 8 saniye öncesine kadar sürücünün ellerini direksiyonda tespit etmediği anlaşıldı.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB), Mart ayındaki ölümcül bir kazaya ilişkin perşembe günü yayımladığı ön raporda; Tesla Model 3'ün yarı otonom otomatik pilot sisteminin kaza sırasında devreye girdiğini belirtti. Model 3, yaklaşık 110 kilometre hızla giderken karşıdan gelen bir kamyonun sol tarafına çarpmıştı. Model 3'ün tavanının söküldüğü kazada şoförü ölmüş, kamyon şoförü ise yaralanmıştı.

NTSB'nin raporunda Model 3'ün sürücüsünün çarpışmadan 10 saniye önce otomatik pilotu devreye soktuğu belirtildi (Otomatik pilot, bazı durumlarda hızı ve direksiyonu kontrol edebilir ancak her zaman sürücü denetimi gerekir.) Model 3'ün sürücünün ellerini kazadan önceki sekiz saniye içinde direksiyonda tespit edemediği anlaşıldı.

Bir Tesla temsilcisi, kazadan dolayı oldukça üzgün olduklarını belirtti. Tesla sürücülerinin bu zamana kadar otomatik pilot ile milyarlarca kilometre yol yaptığını, ellerindeki verilerin sürekli kontrol altında ve dikkatli bir şekilde kullanıldığında otomatik pilotun normal sürüşten daha güvenli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Tesla, otomatik pilot kullanan araçların diğer araçlara göre daha az kaza oranlarına sahip olduğunu söylüyor ancak Tesla'nın verileri, kullanıcıların en sık araba kullandığı ortamlardaki faktörleri hesaba katmıyor. Bu, kaza oranlarındaki farklılığı bir nebze açıklayabilir. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-autopilot-engaged-fatal-model-3-crash-ntsb-says-2019-5?utm_source=feedly&utm_medium=referral
45
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
5
5
1
0