Tesla Model S, Bir Kez Daha Park Halindeyken Yandı

31
9
4
2
2
Çin'de bir Tesla Model S, park edildikten yarım saat sonra yanmaya başladı. Yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen aracın, neden yandığı henüz bilinmiyor.

Tesla tarafından üretilen elektrikli otomobiller, bir şekilde sürekli gündemde kalmaya devam ediyor. Pek çok kez engellediği kazalarla gündeme gelen Tesla, kimi zamanda park halinde alev almasıyla haberlere konu oluyor. Bu sefer Tesla Model S, bir kez daha park halindeyken yandı.

Olay Hong Kong'da gerçekleşti. Tesla Model S sahibi bir kişi, aracını otoparka bıraktı. Araç, otoparka bırakılmasından yaklaşık yarım saat sonra alevlere teslim oldu. Hurdaya dönen araç, ancak 45 dakikada söndürülebildi. Şirket yetkilileri daha önce yapmış oldukları açıklamalarda, elektrikli araçlarda bulunan yangın ihtimalinin, petrol türevi yakıt tüketen araçlara göre çok daha düşük olduğunu belirtmişlerdi. Ancak yaşanan yangın olaylarının ardından herhangi bir açıklama gelmedi. 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay birkaç gün arayla iki Tesla otomobil, durduk yere yanarak kullanılamaz hale gelmişti. O dönem yaşanan olayların ardından şirket yetkilileri, olaylarla ilgili soruşturma başlatmış ancak henüz resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Tesla yönetiminin, yakın zamanda yangınların neden çıktığını ve bu sorunun nasıl çözüleceğini açıklaması bekleniyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201905141039041013-bir-tesla-daha-park-halindeyken-alev-aldi/
31
9
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
9
4
2
2