The Economist'in Son Günlerdeki Felaketleri Adeta Resmettiği İlginç Dergi Kapağı

68
17
11
8
1
The Economist Dergisi'nin temmuz sayısı için hazırlanan kapak, bir tartışmanın fitilini ateşledi. Kapakta resmedilen detaylar, son dönemlerde yaşadığımız felaketleri bir bir gösterir nitelikte. Üstelik dergi, daha önce yayımlanmış olmasına rağmen Beyrut'taki patlamayı bile nokta atışı şekilde tahmin

2020 yılı, görünüşe göre felaketler yılı olarak tarihe geçecek. Dünyanın tümüne yayılmış olan koronavirüs salgını, yılın ilk günlerinden beri ana gündem maddemiz olmasına rağmen yaşanan diğer sıkıntılı olaylar da bir türlü peşimizi bırakmadı.

Bu tarz olaylar, bazen enteresan tahminleri de haber konusu haline getiriyor. Bazen dergiler, bazen de Simpsons gibi animasyonlar (Simpsons genelde yurt dışı kaynaklarda karşımıza çıkıyor fakat ülkemizde de rastlanabiliyor), yaşanan olayların önceden bilindiği ya da nokta atışı tahmin edildiği tartışmalarını gündeme getiriyor. Hatta bugüne kadar bu konuyla ilgili bazı tartışmaları da sizlere aktardık. Şimdiyse The Economist Dergisi'nin temmuz ayı kapağı, bu tartışmanın fitilinin bir kez daha ateşlenmesine neden oldu. Çünkü dergi kapağında yer alan çizim, hayli dikkat çekici detaylara sahip.

The Economist'in temmuz sayısına ait kapakta yer alan çizim

The Economist

Yukarıda yer alan görselde, kedinin de dahil olduğu bir ev halkının gaz maskesi taktığını görüyoruz. Evin çocuğunun gaz maskesi yerine asker kaskı takıyor olması dikkatlerden kaçmıyor. Ancak bu kapak görselini ilginç kılan esas şey, ailenin hemen arkasında yer alan panolar. 7 adet pano, son dönemlerde başımıza gelen bazı felaketleri açıkça gözler önüne seriyor.

Panoları sol taraftan incelemeye başladığımız zaman en solda bir domuz görselinin olduğunu görüyoruz. Bunun hemen yanında ise bir volkan patlaması resmediliyor ki bu patlama, 2019'un son günlerinde meydana gelen Yeni Zelanda'daki volkan patlamasını işaret ediyor gibi. Bunun hemen yanında duran panodaysa bir penguenin, neredeyse kendisi kadar kalmış olan buzulun üstünde durduğuna şahit oluyoruz. Bu da küresel ısınmanın etkileriyle ilişkilendirilebilir.

The Economist

NASA, geçtiğimiz aylarda Dünya'ya bir meteor çarpabileceğini açıklamıştı. Neyse ki bu olaydan sorunsuz bir şekilde kurtulduk. İşte bu da The Economist'in kapağındaki yerini almış durumda. Panolara devam ettiğimiz zamansa 2020 yılında başımıza bela olan koronavirüs salgınının resmedildiğini görüyoruz. Bu panonun hemen sağ tarafına baktığımızdaysa işler hayli karışıyor.

Tüm dünyanın gündemi dün itibarıyla değişti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen bir patlama, gözleri Orta Doğu'ya çevirdi. Üstelik patlama çok ciddi bir büyüklükteydi. İlginç bir şekilde The Economist, sağ üst taraftaki panoda bir patlamayı resmetmişti. Üstelik panoda resmedilen mantar bulutu, dün meydana gelen patlamada da benzer şekilde karşımıza çıkmıştı.

The Economist'in temmuz sayısına ait kapaktaki son pano ise Güneş'te yaşanan patlama benzeri bir olayı resmediyor. Bu bağlamda da aklımıza, sizlerle birkaç saat önce paylaştığımız bir haberimiz geliyor. O haberimizde sizlere, bilim insanlarının Güneş'te ne olduklarını bilmedikleri "garip olayların" yaşandığını açıkladıklarından bahsetmiştik. İlginç bir şekilde The Economist, bugün açıklanan gizemli olayı da bir şekilde resmetmiş gibi görünüyor.

Sonraki felaket (ve bundan nasıl kurtulunacak)

The Economist'in temmuz kapağında dikkat çeken tek detay, söz konusu çizim değil. Derginin kapak başlığı da çok çarpıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Öyle ki dergi ekibi, bu sayıda "Sonraki felaket (ve bundan nasıl kurtulunacak))" şeklinde bir başlığa yer veriyor. Peki The Economist'in kastettiği "sonraki felaket" ne? Önümüzdeki günlerde hayatımızı doğrudan etkileyecek bir Güneş patlaması ile mi karşı karşıya kalacağız? Yoksa bunların tümü, bir rastlantıdan mı ibaret?

Kaynaklar: 1, 2, 3

68
17
11
8
1
Emoji İle Tepki Ver
68
17
11
8
1