İlk Çıktığında İnsanların Akın Ettiği Threads'in Kullanıcı Kaybettiği Ortaya Çıkmıştı: Zuckerberg, İddiaları Yalanladı

33
4
1
0
0
Mark Zuckerberg'ün Elon Musk ile arasını daha da açan sosyal medya platformu Threads'in, son günlerde aktif kullanıcı sayısında ciddi düşüş yaşadığı ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin CEO Mark Zuckerberg'ten açıklama geldi.

Instagram’ın Twitter rakibi yeni platformu Threads, en hızlı çıkış yapan platform olmuştu. Uygulama, beşinci gününde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşarak yakın gelecekte kırılması zor bir rekora imza attı.

Öte yandan yakın zamanda data.ai tarafından paylaşılan yeni veriler, platformun hızla kazandığı ivmeyi yine hızla kaybetmeye başladığını ortaya koymuştu. Threads’in günlük aktif kullanıcı sayısında büyük bir gerileme görüldüğü ifade edilmişti. Bu raporların ardından Mark Zuckerberg'ten açıklama geldi.

Mark Zuckerberg, raporlara karşı çıkarak on milyonlarca insanın uygulamayı kullanmaya devam ettiğini söyledi

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads kullanımında düşüş yaşandığına dair iddiaların ortaya çıkmasının sonrasında bir açıklama yaptı. Ünlü iş insanı, dün paylaştığı gönderisinde, her gün "on milyonlarca" kullanıcının uygulamaya geri döndüğünü ifade etti.

Yeni çıkan bir uygulamada bu tarz hafif gerilemelerin olması oldukça normal. Bunun nedeni ise insanların yeni bir şeye erken katılmak için telaş yaşaması. Milyonlarca insan, fomo olarak da adlandırılan günceli kaçırma korkusuna kapılarak bu tarz yeni sosyal uygulamalara kaydolmak isteyebiliyor. Ancak biraz süre geçince, yeni platformu gündelik hayatlarına entegre etmekte ve diğer uygulamalarla birlikte kullanmakta zorluk yaşayabiliyorlar.

Zuckerberg ise bu durumun iyi tarafından bakıyor ve Meta'nın bu düşüşleri pek de takmadığını ima ediyor. CEO, açıklamasında Threads topluluğu konusunda çok iyimser olduğunu belirtti. Milyarder girişimci, erken büyümenin beklenmedik olduğunu; ancak on milyonlarca insanın uygulamaya geri gelmeye devam ettiğini belirtti ve bu durumun tahminlerinin ötesinde olduğunu aktardı.

Threads’te düşüş başladığı iddia edilmişti:

threads

Threads, çıkışının ilk günlerinde Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısının beşte birine ev sahipliği yapıyordu. Son verilere göreyse bu sayı, geçtiğimiz salı ve çarşamba günlerinden bu yana %20’lik düşüş gördü. 

Tek düşüş aktif kullanıcı sayısı da değildi. Platformu kullanmaya devam eden kullanıcıların burada geçirdikleri süre de aynı zaman aralığında büyük oranda düştü. Ortalama 20 dakika olan süre, 10 dakikaya geriledi.

Öte yandan bazı raporlar, Threads günlük aktif kullanıcı sayısının 49 milyondan 23,6 milyon civarlarına gerileyerek yarı yarıya düştüğünü de öne sürmüştü. Zuckerberg'ün açıklaması da bunların ardından geldi.

Threads’i en çok indiren ülkeler de açıklanmıştı:

data.ai, Threads’in en çok hangi ülkelerde indirildiğini de açıkladı. 12 Temmuz’a kadar olan iOS ve Google Play Store indirmelerini kapsayan verilere göre uygulama, en çok Hindistan’da indirildi.

Threads indirme sayısında dünyanın %33’ünü oluşturan Hindistan’ı %22 ile Brezilya ve %16 ile ABD takip etti. Dördüncü ve beşinci sıralardaysa %8 ile Meksika ve %5 ile Japonya yer aldı.

Düşüşün nedeni uygulamanın şu anda çok boş olması olabilir, belki bunlar bir nebze kurtarır...:

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/07/16/instagram-threads-now-has-one-fifth-the-weekly-active-user-base-of-twitter/
33
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
33
4
1
0
0