Togg’un Ön Siparişi İçin Kullanılacak NFT’lerin Açık Artırması Resmen Başladı: İşte Bilmeniz Gereken Her Şey!

29
6
1
1
0
2023 adet üretilecek Togg, “100. Yıl Özel Seri" otomobiller için gerçekleştirilecek NFT açık artırmalarının detayları belli oldu. Bugün başlayan açık artırmaya giriş için en az 3.958 TL ödenmesi gerekecek.

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu'nun (Togg) kısa bir süre önce Trumore isimli mobil uygulamasını kullanıma sunmuştu. Bu mobil uygulama, yerli otomobil ile ilgili detaylara ulaşılmasına ve NFT cüzdanı gibi hesapların oluşturulmasına imkan tanıyordu. Ayrıca yerli otomobilin ön siparişler ile ilgili de işlemler de Trumore üzerinden yapılacaktı.

Geçtiğimiz günlerde Trumore ile ilgili önemli bir gelişme yaşanmıştı. Togg, “100. Yıl Özel Seri" otomobiller için Trumore üzerinden bir açık artırma başlatacağını duyurmuştu. NFT'ler üzerinden gerçekleştirilecek bu açık artırmada, 2023 adet NFT satışa çıkacak. Bu NFT'lere sahip olan vatandaşlar, Togg'un özel sürümüne herkesten önce sahip olma imkanı yakalayacaklar.

Açık artırmalar bugün, saat 19:23'te başladı.

Trumore uygulamasını indirip NFT cüzdanı oluşturan kullanıcıların dahil olacağı açık artırmalarda, ön sipariş sıralaması da belli olacak. Şöyle ki ilk NFT'yi satın alan ilk kullanıcı, ilk özel versiyon Togg'un da sahibi olmuş olacak.

Açık artırmaya nasıl katılacaksınız?

Togg, resmi hesabından yaptığı bir paylaşımla, kullanıcıların ön sipariş hakkı kazanabileceği NFT açık artırmasına nasıl katılacağını da detaylıca açıkladı; 

  1. Trumore'u indirin ve giriş yapın
  2. Dijital varlık cüzdanınızı oluşturun
  3. Avalanche C-Chain destekleyen bir platformdan (Trumore'dan satın alınamaz) satın alabileceğiniz AVAX'ı Trumore cüzdanınıza aktarın
  4. NFT sekmesinden 'NFT Alım Platformunu Keşfet' butonuna, sonrasında açılan sayfada da 'Keşfet'e basın
  5. NFT listeleme ekranına girin, ekranın üstündeki açık artırma geri sayımının devam ettiğinden emin olun
  6. Ağ üzerinde Güvenilir Cüzdan Onayı sekmesinden cüzdan onayınızı verin
  7. Listeden, ilgilendiğiniz akıllı cihazın numarasını temsil eden bir NFT seçin ve özelliklerini inceleyin
  8. 'Teklif Ver' butonu ile istediğiniz tutarı teklif edebilirsiniz

Togg, açık artırma süresi boyunca ilgilendiğiniz NFT'ye en yüksek teklifi vermeniz durumunda ön siparişe katılma ve diğer hakların kazanılabileceğini söylüyor. Eğer teklifiniz başkası tarafından geçilirse, NFT'ye sahip olmak için yeni bir teklif vermeniz gerekeceğini de ekliyor.

Açık artırmaya çıkacak NFT'lerin başlangıç fiyatları farklı olacak!

Edinilen bilgilere göre açık artırmaya girmek isteyen tüketiciler, sadece bir NFT için teklif verebilecekler. Ayrıca bu NFT'lerin başlangıç fiyatları da farklı olacak. Bu bağlamda; 1-100 numaralı NFT'ler "en nadir", "101-250 numaralı NFT'ler "çok nadir", "250-999" numaralı NFT'ler "nadir", 1000-2023 numaralı NFT'ler ise "normal olarak kategorize edilecek. Bu NFT'lerin açık artırma başlangıç tutarları şöyle olacak:

  • Normal kategorisi: 10 AVAX
  • Nadir kategorisi: 15 AVAX
  • Çok nadir kategorisi: 20 AVAX
  • En nadir kategorisi: 30 AVAX

Peki neden AVAX?

Togg ve Avax

Togg, geçtiğimiz yıl AVAX isimli kripto para biriminin kurucusu olan Ava Labs ile bir ortaklık kurmuştu. İşte bu ortaklık, NFT açık artırmalarının aslında geçtiğimiz yıllarda düşünülmüş olduğunu gözler önüne seriyor.

AVAX ne kadar?

Coinmarketcap verilerine baktığımızda, 1 adet AVAX satın almak için ödenmesi gereken tutarın 19 dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz. Yani Togg için NFT açık artırmasına katılmak isteyen tüketiciler, en az 190 dolar (güncel kur ile 3.575 TL) harcama yapmak durumunda olacaklar.

Trumore nasıl kullanılacak, neler sunuyor diyorsanız:

Trumore ile ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz videomuzu ise aşağıdan izleyebilirsiniz:

29
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
6
1
1
0