TOGG Tasarımları, AB ve Çin'den Sonra Japonya'da da Tescillendi

111
18
5
3
1
Türkiye'nin Otomobili resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, TOGG tasarımlarının bir ülkede daha tescillendiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, tasarımların tescillendiği yeni ülkenin Japonya olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), geçtiğimiz senenin sonlarında yerli otomobilin tanıtımını gerçekleştirmişti. Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, 2022 yılında üretimine başlanacağı ifade edilen C-SUV modeliyle birlikte C-Sedan konsepti katılımcılara gösterilmişti.

28 Haziran 2018 yılında resmi olarak kurulan ve 18 ay sonra yukarıda bahsettiğimiz model tanıtımları etkinliklerinden sonra yerli otomobil tasarımının tescili çalışmalarına başlanmıştı. Görünüşe göre başlatılan bu tescil çalışmalarına devam ediliyor.

TOGG tasarımları AB ve Çin'den sonra Japonya'da da tescillendi

togg japonya tescil tweeti

Bundan yaklaşık 4 ay önce Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi, TOGG otomobillerinin iç ve dış tasarımlarını tescillemişti. Onaylanan başvuruyla birlikte aracın tasarımı, 27 AB ülkesinde 5 yıllığına tescillenmişti.

Avrupa Birliği'nin ardından temmuz ayının başlarında TOGG tasarımları Çin'de de tescillenmişti. Tasarımların, dünyanın en çok elektrikli otomobil satışı yapılan ülkelerinden bir tanesi olan Çin'de tescillenmesi, şirket tarafından "SUV ve Sedan tasarımlarımız Avrupa Birliği'nden sonra şimdi de Çin Patent Kurumu tarafından TOGG adına tescillendi. Sırada yeni kıtalar var" şeklinde duyurulmuştu.

27 Avrupa Birliği ülkesi ve Çin'in ardından Asya kıtasından bir ülkede daha TOGG tasarımları tescillendi: Japonya. Açıklama Türkiye'nin Otomobili Twitter hesabından geldi. Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada "TOGG tasarımları 27 AB ülkesi ve Çin’den sonra Japonya’da da tescillendi. Japon Patent Ofisi (JPO), C-SUV ve Sedan tasarımlarımızın Japonya’da TOGG adına tescil edildiğini açıkladı" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/togg-duyurdu-27-ab-ulkesi-ve-cinden-sonra-41590253
111
18
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
111
18
5
3
1