Toyota Araçlar, Forza Horizon 4 ile Yarış Oyunlarına Geri Dönüyor

22
8
2
1
0
Toyota bir süredir araçlarının yarış oyunlarında olmasına izin vermiyordu. Ancak gelen haberler otomobil üreticisinin bu kararından vazgeçtiğini gösteriyor. Toyota araçlar, Forza Horizon 4 ile beraber oyun dünyasına geri dönüyor.

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden olan Toyota, 2017 yılında video oyunlarına, araçlarını kullanabilmeleri için lisans vermeyi sonlandırmıştı. Şirket, bu garip kararın arkasından herhangi bir açıklama ise yapmamıştı.

Toyota’nın lisans vermeme kararı yeni olmasına rağmen Gran Turismo Sport gibi geçmişten gelen lisansı oyunlar, Toyota araçları kullanmaya devam ettiler. Ancak daha sonra çıkan Forza ve Need For Speed gibi oyunlarda Toyota’nın Supra ve Celica araçları görünmedi. Hatta bu durumla alakalı olarak gelen bir soruya Toyota İngiltere’ye ait Twitter hesabından ilginç bir cevap bile verilmişti

toyota yarış oyunları

Otomotiv devinin bu lisans vermeme kararının arkasında ne olursa olsun, şirket bu karardan dönmüş gibi görünüyor. 98 Supra RZ ile başlayarak Toyota araçlar oyun dünyasına geri dönüyor. Forza Horizon 4’te 98 Supra RZ kullanılabilir durumda. 

Toyota’nın lisans vermeme kararından vazgeçmiş olması, yarış oyunu severler açısından iyi bir gelişme. Ancak Forza Horizon 4’ten sonra Toyota’nın hangi oyunlarda tekrar görüneceği hala belli değil. Umarız Toyota, bu kararını bütün yarış oyunları için uygular. 

Kaynak : https://kotaku.com/toyota-is-ending-its-weird-holdout-from-racing-games-1839969111
22
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
8
2
1
0