Reuters Duyurdu: Trendyol, 2 Milyar Dolarlık Yatırım Anlaşması Yapmak Üzere

31
7
6
5
4
Reuters, konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerin, Trendyol'un 2 milyar dolarlık bir yatırım arifesinde olduğunu söylediklerini duyurdu. İddialara göre SoftBank ile General Atlantic, bu yatırım sürecinin paydaşları arasında yer alıyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Reuters, Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından bir tanesi olan Trendyol ile ilgili çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. İddiasını, konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi olan isimsiz kaynaklara dayandıran haber kaynağına göre e-ticaret devi, şu sıralar 2 milyar dolarlık bir yatırım ile ilgili görüşmeler sürdürüyor.

Trendyol'un 2 milyar dolarlık yatırım görüşmeleri, tek bir şirketle sürdürülmüyor. Kaynaklar tarafından verilen bilgilere göre Japonya merkezli SoftBank ile büyüme sermaye şirketi General Atlantic bu işin içinde. Ancak bu konuda netleşmiş bir şey yok. Zira ne Trendyol ne SoftBank ne de General Atlantic, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Haziran sonunda netleşecek

Trendyol

İsimsiz kaynaklara göre Trendyol, yatırım alabilmek için Citi isimli bir gruptan tavsiye almış ve yatırım alma çalışmalarını da bu doğrultuda şekillendirmiş. Ayrıca görüşmeler, haziran ayının sonunda netliğe kavuşacak ve konuyla ilgili de resmi açıklamalar yapılacakmış. Yatırım, Trendyol'un Türkiye'deki en büyük oyun kurucu olmasını sağlayabilir gibi görünüyor.

Bu arada, Trendyol'un çok büyük bir kısmının Çinli e-ticaret devi Alibaba'ya ait olduğunu da hatırlatalım. Geçtiğimiz yıllarda Trendyol'un en büyük hissedarı haline gelen Alibaba, sermaye artırımı yapma kararı aldığını açıklamıştı. Bu bağlamda 350 milyon dolarlık yatırım yapan Alibaba, bugün Trendyol'un yüzde 86,5'ine sahip.

Kaynak : https://www.reuters.com/technology/turkeys-trendyol-talks-raise-2-bln-investment-sources-2021-06-15/
31
7
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
31
7
6
5
4