Trump, Apple'a Resti Çekti: 'Mac Pro Üretimini ABD'de Yapın'

38
4
2
1
1
ABD ve Çin arasındaki ticari gerilim, her iki taraftan şirketleri etkilemeye devam ediyor. Şüphesiz ki bu iki dev ekonomi arasındaki gerginlik, Apple’ı da etkiliyor ve etkilemeye de devam edecek gibi duruyor. Trump, Apple’ın yeni Mac Pro için istediği bazı muafiyetlerin verilemeyeceğini, Çin’den ithal etmek yerine ABD’de üretmeleri gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada Apple’ın, Çin’de üretilen Mac Pro bileşenleri için herhangi bir özel izne tabi olmayacağını açıkladı. Apple, Trump yönetiminden bazı Mac Pro parçalarının %25’lik gümrük tarifesinin dışında tutulması isteğinde bulunmuştu ancak Trump, ABD hükûmetinin herhangi bir muafiyette bulunmayacağını ifade etti.

Apple ise bu sene içerisinde çıkacak olan yeni Mac Pro için uygun bileşenleri bulabilecekleri başka bir kaynak olmadığını söylüyor. Trump, bu parçaların ABD’de de üretilmesini isterken Apple, ABD’de üretimin mümkün olmadığını ifade ediyor.

ABD Başkanı Trump, attığı tweet’te "Apple, Çin’de üretilen Mac Pro parçaları için tarife muafiyeti almayacak veya rıza gösterilmeyecek. Bunları ABD’de üretin, tarife olasın!" dedi. Trump’ın bu tavrı, Apple CEO’su Tim Cook’u zor durumda bırakacak gibi duruyor. Apple, daha önce yaptığı bir açıklamada Trump’ın uyguladığı tarifelerin, ürünlerin fiyatlarını yükselttiğini ve bunun da uluslararası rakiplerle rekabeti zorlaştırdığını ifade etmişti.

Donald Trump, zamanında başka bir kaynak bulunamazsa belirli parçalar için ayrıcalık yapılabileceğini söylemişti ancak görünüşe göre Trump, Mac Pro için böyle bir ayrıcalığa ihtiyaç olduğuna ikna olmuş değil.

trump tim cook

Birçok Apple ürünü, bu zamana kadar ithalata eklenen bu ücretlerden sıyrılmayı başarmıştı ancak Trump, yaklaşık 300 milyar dolar değerinde yeni bir tarife önerdi. Bu tarife de kabul edilirse Çin’de üretilen neredeyse tüm ürünler bu durumdan etkilenecek.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/641428/trump-apple-wont-get-special-treatment-mac-pro-parts/
38
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
4
2
1
1