Trump, TikTok’a Satış İçin Verdiği Son Tarihi Unuttu

96
3
2
2
0
TikTok’un ABD operasyonlarını satması için çok da fazla bir zamanı kalmadı. Yoksa kaldı mı? ABD lideri Donald Trump bu sorunun cevabını biliyor gibi gözükmüyor.

Oldukça çok sayıda kullanıcısı bulunan meşhur sosyal medya uygulaması TikTok, pek çok ülkede insanların tepkisini çekiyor. Bazı ülkelerde bu tepkiler hükümet seviyesinde belli ediliyor. Bu ülkelerin arasında en agresif olanlardan biri de ABD. 

ABD Başkanı Donald Trump, Ağustos ayında yayınladığı bir kararname ile uygulamanın Çinli çatı firması ByteDance ile olan bağlarını zayıflatmaya zorlarken, aksi takdirde uygulamanın ABD’de yasaklanacağını ifade etmişti. Trump konuyla ilgili bir açıklama yaparken kafaları daha da karıştırdı.

TikTok’a verilen mühlet ne zaman bitiyor?

tiktok

Görünüşe göre ABD Başkanı, kendi belirlediği son tarihin ne zaman olduğunu bilmiyor. Yeniden seçime gitmeden önce çeşitli mitingler yapan Trump, konuşmasında TikTok konusuna da değindi. ABD Başkanı, “Ya bu ülkede güvenlik gerekçesiyle TikTok’u kapatırız ya da satılır” açıklamasını yaptı. 

TikTok’a verilen mühletin uzatılma ihtimaline yönelik olan bir soruya cevap veren Trump, son tarihin ertelenmeyeceğini, 15 Eylül olacağını ifade etti. Bu açıklama her ne kadar kesin gözükse de aslında kafaları karıştırdı.

İlk olarak Trump, verdiği mühleti hali hazırda uzatmış durumda. İkincisi de ne ilk açıklanan tarih ne de son açıklanan tarih 15 Eylül değildi. 6 Ağustos tarihli karara göre TikTok’un 45 günü vardı. Güvenlik nedeniyle alınan karar, ABD’li işletmeleri de ByteDance ile iş yapmaktan alıkoyuyordu.

TikTok’un Kasım ayına kadar zamanı var

trump

Donald Trump’ın ilk imzaladığı metne baktığımızda 45 gün mühlet verildiği belirtiliyordu. O tarihten 45 gün sonrası 20 Eylül’e tekabül ediyor, 15 Eylül değil. Dahası, ABD Başkanı bu karardan bir hafta sonra süreyi 90 güne çıkarmıştı, yani Kasım ayına kadar TikTok’un zamanı bulunuyor. 

Kasım ayı TikTok - ABD gerginliğinde ilginç bir ay olacak gibi duruyor. İki tarafın ikisi birden Kasım ayının sonunda ABD’de şu anda oldukları pozisyonda olmayabilir. Sürecin nasıl sona ereceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://mashable.com/article/trump-tiktok-deadline/
96
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
96
3
2
2
0