Trump, Yayınladığı Başkanlık Emriyle TikTok'un Satışı İçin Süre Verdi

22
7
6
1
0
ABD Başkanı Donald Trump, cuma akşamı yayınladığı bir başkanlık emriyle TikTok'un ABD'deki operasyonlarının 90 gün içerisinde satılmasını istedi. Yayınlanan yeni emrin, TikTok için iyi haber olduğu ifade edildi.

Son dönemlerde teknoloji dünyasının gündemini bir hayli meşgul eden TikTok ve ABD gerilimi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, cuma akşamı bir başkanlık emri yayınlayarak TikTok'un Çinli sahibinin ABD'deki operasyonlarını önümüzdeki 90 gün içerisinde satmasını istedi.

Trump tarafından yayınlanan emirde Committee on Foreign Investment in the United States (ABD'de Yabancı Yatırım Komitesi) tarafından hazırlanan ulusal güvenlik endişeleri aktarıldı. Ayrıca emir, ByteDance'in daha sonra TikTok'a evrilen Musical.ly'yi satın almasını da geri döndürebilir.

"TikTok için iyi haber"

tiktok

Trump, daha öncesinde ByteDance ve Tencent'in ABD'deki satın almalarını engelleyen ve halen askıda olan bir emir yayınlamış ve satışın bitiş tarihi için ise son gün olarak 15 Eylül'ü göstermişti. Trump, ayrıca ABD Hazinesi'nin de bu satın alma işleminden faydalanması gerektiği konusundaki ısrarlarını sürdürmüştü.

Donald Trump tarafından yayınlanan kararnamede, ByteDance'in ABD'li kullanıcıların verilerini yok etmesi talep ediliyor. Engadget'ta yer alan habere göre bu, TikTok için iyi haber anlamına geliyor çünkü bir önceki başkanlık emrinde, 45 gün içerisinde bir anlaşma sağlanamaması durumunda ABD merkezli uygulama mağazalarının TikTok'un dağıtımını durdurması emrediliyordu.

Trump yönetimi, geçtiğimiz sene de bu taktiği farklı bir uygulama için kullanmıştı. Trump, yine yabancı yatırım komitesi raporunu kullanarak çöpçatanlık uygulaması Grindr'ın Çinli sahibinin uygulamayı ABD'li bir şirkete satmaya zorlamıştı. TikTok sözcüsü, çıkan emirle ilgili olarak gelen sorulara, daha önce yaptıkları açıklamaları tekrar ederken Microsoft herhangi bir yorumda bulunmadı.

Kaynak : https://www.engadget.com/trump-executive-order-bytedance-divest-tiktok-010440540.html
22
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
7
6
1
0