Türk Telekom’un Çökmesinin Sorumlusu Bulundu: Nokia

384
70
14
14
13
İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Türk Telekom’un altyapısı çökmüş ve firma, yaklaşık sekiz saat boyunca iletişim hizmeti verememişti. Sektör içinden gelen haberlere göre bu durumun sorumlusu Nokia.

İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan deprem tüm Türkiye’yi korkuttu. Depremden sonra arama hizmeti veremeyen GSM operatörleri yoğun eleştirilere maruz kaldı. En çok eleştirilen kurum ise hem arama hem de internet altyapısı çöken Türk Telekom oldu.

Deprem sonrasında insanlar, sevdiklerinden haber almak için telefonlarına sarıldı. Milyonlarca arama gerçekleştirilince operatörler de normalde görüntü ve veri akışı yönünde hizmet veren sistemleri de arama hizmetlerini desteklemek için yönlendirdi. Sistemler, ihtiyacı karşılayacak şekilde optimize ediliyor. 

türk telekom

Türk Telekom de benzer optimizasyonları gerçekleştirdi ancak çekirdek adı verilen alt yapı, yoğunluğu kaldıramayrak arızalandı. Bu da İstanbul dışındaki aboneler dahil genel olarak sorun yaşanmasına neden oldu. 

Habertürk’ün haberine göre Nokia’nın sisteminde oluşan sorun, uzun bir mesaiden sonra normale döndürüldü. Öte yandan, ayrı bir sistemi bulunan 112’nin sorunsuz çalıştığını belirtti. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/nokia-nin-siteminde-olusan-ariza-turk-telekom-da-iletisimi-kesti-haberler-2525823-teknoloji
384
70
14
14
13
Emoji İle Tepki Ver
384
70
14
14
13