Türkiye'de Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörünün Hacmi 189 Milyar TL'ye Ulaştı

20
6
4
2
2
2020 yılı "Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü Pazar Verileri ve Trendleri", çevrim içi düzenlenen toplantıyla TÜBİSAD tarafından açıklandı. Verilere göre Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün hacmi 189 Milyar TL'ye ulaştı.

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD), "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2020 Yılı Pazar Verileri ve Trendleri”ni açıkladı. Verilere göre bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 büyüyerek 189 milyar TL’lik hacme ulaştı.

"Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü Pazar Verileri ve Trendleri”, çevrim içi düzenlenen toplantıyla TÜBİSAD tarafından açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, Deloitte Türkiye Ortağı Hakan Göl ve TÜBİSAD Başkanlar Konseyi Başkanı ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in açılış konuşmalarında bulunduğu toplanda sektörün 2020’de gösterdiği performans ve geleceğine ilişkin görüşler paylaşıldı.

Yıllık Büyüme Yüzde 20'ye Yakın

bilgi teknolojileri

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Veriler ışığında, 2025 yılında yıllık yüzde 5,3 büyüme ile 5 trilyon dolar seviyesine ulaşmış bir küresel bilgi ve iletişim pazarı görünümüne tanık olacağımızı biliyoruz. Önümüzde duran bu tabloda Türkiye'nin alacağı yeri değerlendirdiğimizde 2016 ile 2020 yılları arasında TL bazında ortalama yıllık yüzde 20'ye yakın büyüme sevindirici olmakla birlikte, dolar bazında yaşanan yüzde 1'lik daralma ışığında kur baskısının sektörümüzün gelecek projeksiyonu üzerindeki olumsuz etkisinin aşikar olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da, yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim teknolojilerinin dünyada en hızlı büyüyen sektörlerden olduğunu ifade ederek, "4 trilyon dolara yaklaşan küresel bilgi ve iletişim pazarında ülkemiz için önemli fırsat pencereleri bulunduğu kanaatindeyiz. Nitekim Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri pazarının büyüklüğü de yıllık yaklaşık 190 milyar TL'ye erişmiş durumda." sözlerini sarf etti.

Kayda değer bir diğer bilgi ise TÜBİSAD'ın raporuna göre, ihracatını 10 milyar 520 milyon TL olarak gerçekleştiren bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün istihdamı 158 bin kişiye yükselmiş olması.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turkiye-bilgi-ve-iletisim-teknolojileri-sektorunun-buyuklugu-189-milyar-tlye-ulasti/2298249
20
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
6
4
2
2