Türkiye’de Televizyonun İnternet Dizilerine Yenildiğini Kanıtlayan Araştırma

44
14
9
2
0
Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de çevrimiçi platformlar, TV kanallarına göre yükselişte.

Dünyada oldukça yaygın olan çevrimiçi dizi izleme alışkanlığı, yeni platformlarla birlikte ülkemizde de artış gösteriyor. Çevrimiçi dizi platformlarının en büyük problemi korsan olmaya devam etse de müşterilerin Netflix, BluTv, BeinConnect ve Turkcell TV+ gibi platformlardan memnuniyeti de artış gösteriyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, tüketicilerin yüzde 60’ı ücret ödediği platformları korsan yayınlardan daha güvenli buluyor. Katılımcıların yüzde 90’ı reklamsız ve istediği zaman izleyebilme özelliğini ön plana çıkarıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 84,4’ü, içeriklere yasal bir şekilde erişmenin korsan siteleri ziyaret etme ihtimalini azalttığını düşünüyor.

Katılımcıların, yasal dizi ve film izleme platformlarının korsan içerikleri yayınlayan sayfaları ziyaret etme ihtimalini azalttığını düşünse de bu sayfalar giderek büyümeye devam ediyor. Kapatılan internet siteleri alan adlarının yanına sayı ekleyerek yayın hayatlarına devam ediyorlar.

Türkiye’de korsan yayın

Korsan yayın yapan sitelerin yayın hayatlarına devam etmekte ısrar etmesinin sebebi ise elbette ki buradan sağlanan kazançlar. Türkiye’de en çok ziyaretçi alan 5 korsan yayın yapan sitesi, küresel anlamda en çok ziyaret edilen ilk 10 bin site arasına girmeyi başarmış durumda. İddialara göre, bu internet sitelerinin reklam gelirleri yıllık 1 milyon doları buluyor.

Tüketicilerin öncelikleri

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Aralık 2018’de Twitter üzerinden gerçekleştirdiği araştırmaya 27 şehirden toplam 2262 kullanıcı katıldı. Anket sonucuna göre kullanıcıların ücretli platformlarda en çok önem verdiği üç konu 'istenilen zamanda izleyebilme', 'içerik zenginliği' ve 'reklamsız olması' oldu.

İçerik kontrolü

Araştırmanın ortaya koyduğu önemli sonuçlardan bir tanesi de katılımcıların yaklaşık yüzde 70’inin ücretli platformların sağladığı güvenlik özellikleri. Bu tarz platformlarda yer alan aile şifreleri gibi özellikler, özellikle çocuklu aileler için oldukça önemli hale geliyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/online-dizi-izleme-neden-yukseliste-2442496-teknoloji
44
14
9
2
0
Emoji İle Tepki Ver
44
14
9
2
0