Twitch, Oyun Veritabanını Genişletmek İçin IGDB'yi Satın Aldı

7
1
1
0
0
En popüler yayın platformu olan Twitch, oyun veritabanını genişletmek için Internet Games Database'i satın aldı. Şirket, bu sayede veritabanını genişletecek ve çok daha tutarlı verilere sahip olacak.

Twitch, oyun piyasasındaki oyunların büyük bir çoğunluğunu verilerinde barındıran Internet Games Database’i satın aldı. IGDB, bulduğunuz bir oyun hakkında fikir ve bilgi edinmenizi sağlayan en büyük kaynaklardan biri olarak biliniyor. IGDB’nin Twitch tarafından satın alınmasının en büyük nedenlerinden birisi ise Twitch’in veritabanını olabildiğince geliştirmek.

Twitch, şu anda yeni oyun keşfetmek isteyenlerin kullanabileceği eşsiz platformlardan birisi. Ancak bazı oyunlar eski veya bilinmez, hatta yeni olsalar bile Twitch’te bulunamayabiliyor. Twitch, eğer satın aldığı IGDB’yi sürekli güncel ve düzenli halde tutmayı başarabilirse her gün milyonlarca kişinin yayın izlediği platform çok daha tutarlı veriler çıkarmaya başlayacaktır.

Twitch tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

twitch igdb

İnsanların aradıklarını bulmalarını daha kolay bir hale sokmak istiyoruz. IGDB, kapsamlı bir oyun veritabanı geliştirmiş durumda. Dolayısıyla Twitch’teki aramaları ve keşifleri daha hızlı bir şekilde geliştirmemize yardımcı olmaları için heyecanlanıyoruz.

IGDB, bir oyun hakkında bilgi ve fikir alabileceğiniz çok kapsamlı bir platform. Arattığınız bir oyunun yayınlanış tarihini, yayıncısını ve diğer tüm bilgileri tek bir yerden sağladığınız için kolay bir şekilde başka bir platforma aktarabiliyorsunuz.

IGDB’nin Twitch tarafından satın alınması, sitenin tamamen yayın platformunun kontrolüne girmesi anlamına gelmiyor. IGDB, yalnızca Twitch’e belli noktalarda yardım edecek ve Twitch’teki veritabanının gelişimini sağlayacak. Aynı zamanda kendi sitesi de aktif bir şekilde kullanılmaya devam edecek.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/09/19/twitch-acquires-igdb/
7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0