Twitch, Yine Bir Yayıncıyı Yaptığı 18+ Cosplay Gerekçesiyle Banladı

67
12
9
3
3
Dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından bir tanesi olan Twitch, bir kez daha cosplay yapan bir oyuncunun hesabını askıya aldı. "Cinsel içerik" nedeniyle Twitch yetkilileri tarafından askıya alınan hesap, 3 gün boyunca kullanılamayacak.

Oyun sektörünün gelişmesiyle birlikte son yıllarda oyun yayıncılıkları da popüler bir hale geldi. Oyunseverler, Twitch ve Mixer gibi platformlar üzerinden yaptıkları yayınlarla hem hünerlerini gösteriyor hem de abonelerinden aldıkları bağışlarla para kazanmaya çalışıyorlar.

Amazon'un sahip olduğu Twitch'in bu sektörde biraz daha popüler olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Twitch'in son dönemlerdeki tavrı hem yayıncılar hem de aboneler tarafından tepki toplamaya başladı. Şimdi yine tartışmalı bir kararın altına imzasını atan Twitch, bir yayıncıyı "cosplay" nedeniyle 3 gün süreyle yasakladı.

Twitch

Yaptığı cosplay nedeniyle yasaklanan yayıncı, "Quqco" ismiyle yayınlarını sürdürüyordu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir canlı yayın sırasında "Street Fighter"ın popüler karakterlerinden bir tanesi olan "Chun-Li"nin cosplayini yapmak için harekete geçtiğini açıklayan yayıncı, Twitch'in kurallarını çok iyi bildiğini ve bu yüzden de kurallara bağlı kalmak için kostümde az da olsa değişiklik yapacağını söylemişti. Ancak anlaşılan o ki Quqco, Twitch'in yasaklamasından kurtulamadı.

İşte 3 günlük yasağa neden olan o cosplay

Quqco

Twitch'ten ban yediğini Twitter üzerinden duyuran Quqco, Twitch yetkililerinin kendisine bir e-posta gönderdiğini ve gönderilen içerikte yasaklanma nedeninin "cinsel içerik veya cinsel içerikli etkinlikler" olduğunu ifade etti.

Quqco'nun yaptığı açıklamalara göreyse ban yemesinin altında yatan sebep Twitch'in kuralları değil hakkında yapılan şikayetler. Quqco, bazı "troll"lerin kendisini şikayet ederek hesabının askıya alınmasına neden olmuş olabileceklerini çünkü kendisinin bir marka değerinin olduğunu ve bu durumun rakiplerinden dolayı yaşanmış olabileceğini açıkladı.

Twitch, benzer bir yasaklamayı geçtiğimiz aylarda da yapmış ve o dönemde de tepki toplamıştı.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/twitch-streamer-suspended-for-chun-li-cosplay/
67
12
9
3
3
Emoji İle Tepki Ver
67
12
9
3
3