Twitter, Donald Trump Jr.'ın Hesabını Askıya Aldı

57
7
3
2
1
ABD yönetimiyle hâlihazırda sorunlar yaşayan Twitter, Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr.'ın Twitter hesabını askıya aldı. Trump Jr.'ın hesabının askıya alınmasının sebebi ise COVID-19 ile ilgili yanlış bilgi yayılımı politikasını ihlâl etmesi.

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter'ın, özellikle son dönemlerde ABD yönetimiyle arası biraz 'limoni'. Platform, çeşitli sebeplerden ötürü ABD Başkanı Donald Trump ile sorunlar yaşamıştı. Görünüşe göre bu sorunlar yakın zamanda da bitmeyecek.

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr.'ın hesabını geçici olarak askıya aldı. Şirketin, Donald Trump Jr.'ın hesabını askıya almasının sebebi ise koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgi yayma politikasının ihlâl edilmesi.

Donald Trump Jr.'ın hesabı 12 saat askıya alındı

donald trump jr. twitter hesabı askıya alınması

Donald Trump Jr.'ın hesabı, 12 saat boyunca askıya alındı. Trump Jr., bu süre boyunca Tweet atamayacak, atılan diğer Tweetleri beğenip, retweetleyemeyecek. Bu süre zarfında sadece direkt mesajı kullanabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Twitter sözcüsü ise bunun bir askıya alma işlemi olmadığını, söz konusu Tweet silinene kadar geçici bir kapatma söz konusu olduğunu ifade etti.

Peki, hesabın askıya alınmasının sebebi ne? Yukarıda da söylediğimiz gibi şirketin koronavirüs ile ilgili yanlış bilgi yayılmasını önleme politikasıyla alâkalı. Donald Trump Jr.'ın hesabından paylaştığı videoda COVID-19 ve tedavisiyle ilgili birçok yalan bilgi ve asılsız iddialar bulunuyordu.

twitter

Hesabın askıya alınmasına sebep olan videoda, 'America's Frontline Doctors' adlı bir organizasyondan olduklarını iddia eden beyaz önlüklü bir grup insan yer alıyor. Videoda, insanların maske takmasına gerek olmadığı ve daha önce Trump'ın üstünde durduğu 'hidroksiklorokin'in tedavi olduğu iddia ediliyor.

Twitter sözcüsü, "Videolu Tweet, COVID-19 yanlış bilgi yayma politikamızı ihlal ediyor. Politikamız gereğince önlem alıyoruz" ifadelerini kullandı. Hidroksiklorokinin, ilk başlarda umut vaat edici olsa da daha sonra yapılan deneylerde ölüm oranını düşürmediği ortaya çıkmıştı.

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/4ay73n/twitter-suspends-donald-trump-jr-for-tweeting-covid-19-misinformation
57
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
7
3
2
1