Uber, Kasım Ayında Otonom Araçları Yeni Bir Şehirde Test Edecek

8
1
0
0
0
Son zamanlarda otonom araçlar hakkında birçok araştırma mevcut. Ulaşım devi Uber, otonom araçlarını kullanmak için test sürüşlerine yeni bir şehri daha eklemeye karar verdi.

Uber, 300'den fazla şehirde kullanılan bir ulaşım şirketi. Ulaşım devi otonom araçlar ilk şehir listesine Dallas'ı da ekledi. Pittsburgh, San Francisco ve Toronto' ya Dallas da eklenmiş oldu. Bu sürüşler, otonom sürüşü doğru ve hatasız hale getirmek için yapılacak. Haritaların oluşturulması ve test pistlerinde simüle edilmesi de gerekiyor.

Uber'in ilk veri toplama sürecinden hemen sonra Dallas'da otonom araçları test edemeyecek gibi görünüyor. Uber ATF Strateji Başkanı Austin Gedit, “Bu olasılıktan kesinlikle heyecan duysak da, kamuya açık yollarda kullandığımız her milin gelişim çalışmalarımıza anlamlı bir şekilde katkıda bulunmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Uber'in ilk veri toplama turundan sonra otonom sürüş işlemlerine başlamaya karar vermesi durumunda, Dallas’taki çalışmaları hakkında bilinçlendirmek için kilit kuruluşlarla ve paydaşlarla çalışmak istiyor. Uber'in açıklamasına bakılırsa Waymo gibi rakiplere yetişmeye çalışmaktan ziyade marka, müşterileri arasında güven sağlama ve uzun vadeli bir çalışma ortaya koyma yolunda ilerliyor.

Daha önce büyük bir kaza olmuştu

Uber, bu fikre bir anda sahip olmadı. Bir prototip olan Volvo SUV, Mart 2018’de Arizona’nın Tempe kentinde bir yayayı öldürdükten sonra şirket kötü günler geçirmişti. Program durmuş; Toronto ve San Francisco'da başlayan bu yeni manuel test yaklaşımının ardından testler aralık ayında yeniden başlatılmıştı.

Kaynak : https://beebom.com/uber-self-driving-cars-dallas-november/
8
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
0
0
0