Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Açıkladı: 5G, 2020 Yılında Geliyor

32
15
5
1
0
Teknolojik gelişmelerin ekonomiye etkisi ve 5G teknolojisi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Türkiye'nin 2020 yılında 5G teknolojisi ile tanışacağını dile getirdi.

Trabzon Valiliği tarafından gerçekleştirilen kahvaltı programında bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, teknoloji dünyasının bir numaralı odak noktası haline gelen 5G teknolojisi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Dünyanın bir teknolojik dönüşüm içinde olduğunu belirten Bakan Turhan, 5G’nin ile ilgili bir tarih de verdi.

“Her alanda kendimizi göstermemiz lazım.” diyerek konuya giriş yapan Bakan Turhan, “1 ton fındık satıyorsunuz, 1 telefon alabiliyorsunuz. 1 ton fındık, 100 gramlık bir teknolojik ürünün karşılığı. Fındığımızı da üreteceğiz, buğdayımızı da üreteceğiz, gıda sektörü bizim stratejik sektörümüzdür. Kendi kendine yeten sınırlı ülkelerden biriyiz. Bunun her zaman kıymetini bilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Bizim insanlarımız zekidir, çalışkandır. Ama biz insanlarımızı değerlendirme konusunda çok verimli, çok iyi bir yöneticilik yapmadık.” diyen Bakan Turhan, 5G teknolojisi ile ilgili olarak da, “Bu ayın başında Barselona'ya gittim, Dünya İletişim Kongresi ve Fuarı'na gittim. Dünya önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çok önemli teknolojik devrimlerle karşılaşacak. Biz ülkemizde şu anda 4,5 G teknolojisini kullanıyoruz. 2020 yılında bunun gayreti ve çalışması içerisindeyiz; 5G geliyor.” dedi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/bakan-turhan-2020-de-5g-geliyor-2412682-teknoloji
32
15
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
15
5
1
0