Ünlü YouTuber, Stres Nedeniyle Kariyerine Son Verdi

37
7
3
1
1
1.3 milyon takipçisi olan Youtuber Christine Sydelko, artık strese dayanamadığını söyleyerek YouTube kariyerine son verdiğini açıkladı. Sydelko açıklamasında, yeni içerik üretme stresinin zihinsel olarak kendisini çökerttiğini söyledi.

Birçok insan YouTuber’ların hayatlarından etkileniyor ve yerlerinde olmak istiyorlar. Bu parıltılı hayatın arkasında ise trend olacak içerik üretme baskısı, stres ve sonunda zihinsel çöküntü yer alıyor. Ünlü YouTuber Christine Sydelko’nun yaşadıkları, Youtuber’ların yaşadığı çöküntüyü gözler önüne seriyor.

YouTube kanalında 1.3 milyon abonesi olan Christine Sydelko, stresten kaynaklanan zihinsel çöküntü yaşıyor. Ünlü YouTuber, Haziran ayında attığı bir tweetle depresyon ve endişe içinde olduğunu, bunun sebebinde YouTube kanalı olduğunu söyledi. 6 Eylül’de de attığı tweetle artık bu strese dayanamadığını, internet dünyasından ayrıldığını açıkladı. Sydelko, etkileyici olmanın ücretini zihinsel sağlığını kaybederek ödediğini belirtti. 

Christine Sydelko

Christine Sydelko’nun yaşadığı tükenmişlik sendromu YouTuber’lar arasında ilk değil. Bundan öncede YouTube kanalları aracılığıyla ünlü olan insanlarda benzer açıklamalar yaptılar. Ocak ayında Insider’da yayınlanan bir haberde zihinsel olarak çöküntü yaşayan YouTuber’ların hikayeleri yayınlandı. Insider’daki habere göre, stres ve zihinsel çöküntü yaşayan YouTuber’lar ya kariyerlerine son veriyorlar ya da bir süre YouTube’dan uzak duruyorlar. 

Geçtiğimiz yıl da YouTube kanalında 14 milyon abonesi olan Lilly Singh, tükenmişlik sendromu nedeniyle artık içerik üretmeyeceğini açıklamıştı. Singh, veda videosunda “Zihinsel, fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak yorgunum” demişti. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/youtube-influencers-mentally-collapsing
37
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
7
3
1
1