24
16
3
3
2

Son dönemde artan kur fiyatları ve elektronik aletlere gelen ek vergilerle birlikte bilgisayar fiyatları da tavan yaptı. Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de uzaktan eğitim uygulamasının devam ettiği düşünüldüğündeyse yeni bilgisayar almak zorunluluk haline gelmiş durumda. Bugün sizlerle internette 1.000 TL (!) fiyatla satılan ve bazı temel ihtiyaçları karşılayabilen İxtech ThinBook’a yakından bakacağız. 

Biz satın aldığımızda 1.000 TL olan, ancak çok kısa süre içerisinde 1.800 TL bandına kadar çıkan bu dizüstü bilgisayar, özellikle uzaktan eğitim ihtiyaçlarını gidermek için tercih ediliyor. 11,6 inçlik bir IPS ekrana sahip olan cihaz, kasma konusunu çok sorun etmeyecek kişilerin tercihi olabilir.

Yaptığımız testlerde, gerek kamerası gerek mikrofonu başarılı bir şekilde çalışsa da internette gezinmek de dahil video izleme gibi durumlarda ufak kasmalar yaşandığını gördük.

İxtech ThinBook özellikleri

1.44 GHz hızında çalışan Intel Atom Z3735F işlemciyle gelen Ixtech ThinBook, Intel HD Graphics GPU, 2 GB DDR3 RAM ve 32 GB depolama alanı donanımlarına sahip. 9000 mAh bataryayı bünyesinde barındıran bu cihazın en dikkat çeken özelliğiyse 11,6 inç boyuta sahip olmasına rağmen 1920 x 1080 piksellik bir ekran çözünürlüğüne sahip olması. Ekran, bilgisayarın diğer özellikleri bakımından daha kaliteli gözükse de bu çözünürlük bilgisayarın diğer parçalarının daha çok yorulmasına sebep oluyor gibi görünüyor.

 

Eğer sizler de bu fiyat bandında bilgisayar arıyorsanız ve Ixtech ThinBook’u merak ediyorsanız, lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakalım. 

24
16
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
24
16
3
3
2