Hacker'lar, ABD'nin Geçtiğimiz Günlerde Uzaya Fırlattığı Uyduya Sızmak İçin Yarışacak

16
3
1
0
0
SpaceX ve NASA'nın birlikte fırlattığı Moonlighter adlı uydu, DEF CON'da hackerların saldırısına uğrayacak. Bu, uzaydaki siber güvenliği test etmek için bir ilk.

Uzaydaki siber güvenlik, gitgide daha fazla önem kazanıyor. Ticari ürünlerin potansiyel zafiyetleri, uzay sistemlerini tehdit ediyor. Bu nedenle siber güvenlik araştırmacıları, uzaydaki sistemleri nasıl koruyacaklarını öğrenmek için yeni yöntemler arıyorlar.

Bu yöntemlerden biri de, uzayda hacklenebilecek bir uydu kullanmak. Moonlighter adlı küp uydu, SpaceX'in bir roketine bağlı olarak 5 Haziran 2023'te yörüngeye gönderildi. Bu uydu, Ağustos ayında Las Vegas'ta düzenlenecek olan DEF CON adlı hacker konferansında bir yarışmanın parçası olacak. Yarışmada beş takım, uydunun yazılımını ele geçirmeye çalışacak.

Moonlighter nasıl çalışıyor?

Moonlighter

The Aerospace Corporation, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve ABD Uzay Sistemleri Komutanlığı tarafından ortaklaşa geliştirilen bir proje olan Moonlighter’ın amacı, uzaydaki siber operasyonları anlamak ve geliştirmek. Uydu, gerçek bir uçuş bilgisayarı gibi davranan bir yazılım yükü çalıştırıyor. Bu yazılım yükü, birden fazla saldırıya maruz kalabilecek ve ele geçirilebilecek şekilde tasarlandı.

Ancak uyduyu tamamen bozmak veya yok etmek mümkün değil. Çünkü uydu, kritik alt sistemleri koruyan bir kum havuzu yaklaşımı kullanıyor. Böylece, siber saldırı deneyleri tekrarlanabilir, gerçekçi ve güvenli oluyor ve aynı zamanda uydunun sağlığı ve güvenliği sağlanıyor.

Uzay sistemlerinin zafiyetlerini tespit etmek ve onları daha güvenli hale getirmek için hackerlarla işbirliği yapmak gerçekten mantıklı bir fikir. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://cyberscoop.com/moonlighter-hack-a-sat-defcon/
16
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
0
0